
10 fasírtrecept a hagyományostól a vegáig – Isteni feltét, de főfogás is lehet
A fasírt az egyik leggyakrabban készített húsétel, és szerencsére már nem a maradékmentés jut róla az emberek eszébe, egészen izgalmas fogások készülhetnek belőle.
Az egyben sült fasírt mutatós és finom, bármilyen körettel kínálhatod. A Stefánia-szeletet kipróbálhatod főzelékkel vagy krumplis körettel és salátával. A finomság jólesik frissen, melegen kínálva, és hidegen is. Ha marad a fasírtból, dobj össze belőle egy kiadós szendvicset, amit a piknikkosárba is elcsomagolhatsz.
A fasírtot szalonna nélkül is elkészítheted, de úgy ízletesebb és mutatósabb, szóval nem érdemes kihagyni. Ha viszont még gazdagabbra vennéd a masszát, akkor kockázz a fasírthoz csemegeuborkát, aszalt paradicsomot, jalapeño paprikát és feta sajtot.
A tojásokat forrásban lévő vízben, 8-12 perc alatt főzzük készre, majd hűtsük ki és pucoljuk meg.
A darált húst keverjük össze a sóval, borssal, majoránnával, tojással, zsemlemorzsával, finomra vágott petrezselyemmel, újhagymával, hagymakrémmel és fokhagymakrémmel.
Vegyünk elő egy kenyérformát vagy jénait, és béleljük ki szalonnával, majd a bekevert fasírt felét simítsuk bele. Ezután fektessük bele a főtt tojásokat, a maradék masszával fedjük be, és a formából kilógó szalonnával takarjuk be a fasírtot.
A fasírtot toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 35-45 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu