Tojással töltött Stefánia-szelet: másnap, hidegen is tökéletes

3
Nyomtatás
fasirt cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A klasszikus Stefánia-szelet császárszalonnába csomagolva, jó sok petrezselyemmel és újhagymával készül.

Az egyben sült fasírt mutatós és finom, bármilyen körettel kínálhatod. A Stefánia-szeletet kipróbálhatod főzelékkel vagy krumplis körettel és salátával. A finomság jólesik frissen, melegen kínálva, és hidegen is. Ha marad a fasírtból, dobj össze belőle egy kiadós szendvicset, amit a piknikkosárba is elcsomagolhatsz.

Így is lehet

A fasírtot szalonna nélkül is elkészítheted, de úgy ízletesebb és mutatósabb, szóval nem érdemes kihagyni. Ha viszont még gazdagabbra vennéd a masszát, akkor kockázz a fasírthoz csemegeuborkát, aszalt paradicsomot, jalapeño paprikát és feta sajtot.

Stefánia-szelet

fasirt ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 darab tojás
  • 1 kg darált hús (sertés, marha, csirke vagy pulyka)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 darab tojás (a fasírtmasszába)
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 teáskanál hagymakrém
  • 1 teáskanál fokhagymakrém
  • 24 szelet császárszalonna
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat forrásban lévő vízben, 8-12 perc alatt főzzük készre, majd hűtsük ki és pucoljuk meg.

A darált húst keverjük össze a sóval, borssal, majoránnával, tojással, zsemlemorzsával, finomra vágott petrezselyemmel, újhagymával, hagymakrémmel és fokhagymakrémmel.

Vegyünk elő egy kenyérformát vagy jénait, és béleljük ki szalonnával, majd a bekevert fasírt felét simítsuk bele. Ezután fektessük bele a főtt tojásokat, a maradék masszával fedjük be, és a formából kilógó szalonnával takarjuk be a fasírtot.

A fasírtot toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 35-45 perc alatt süssük készre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon