
Egyszerű és egészséges köret brokkoliból – Ropogós morzsa borítja

Cikkek


Ropogósra sült sajtos krumpligolyó: könnyen elkészíthető finomság

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Karcsúsító avokádós tonhalsaláta: diéta alatt is jóllakhatsz vele

Egészséges csokimousse: szuperkrémes nasi 3 hozzávalóból

Így készül a német húskenyér, avagy a leberkäse: szendvicsbe is tökéletes

Így szüntesd meg a hűtőben található szagokat: 3 tippet mutatunk

Mutatós céklás falafel: fehérjéből nem lesz hiány
A sült brokkolit melegen a legjobb fogyasztani, elképesztően finom a kívül roppanós, belül kellemesen puha zöldség.
Rajongom a brokkoliért, pedig nem volt ez mindig így - gyerekkoromban volt "szerencsém" a túlfőtt zöldséghez, amely sokáig kísértett, aztán ahogy múlt az idő, elkezdtem felfedezni, meglátni benne a lehetőségeket. Amellett, hogy egészséges, tényleg változatosan, rengegetegféleképpen teheted az asztalra.
A brokkolit nem szabad szétfőzni, az íze és az állaga is rossz lesz, de az értékes tápanyagait is elveszíti. Nem csak főzni lehet, sütőben is pirosra sütheted, a legjobb, ha bátran fűszerezed: mehet rá sajt, tejszín és egy kis panko morzsa, amelytől kicsit ropogosabb lesz a nagyszerű köret.
Sült brokkoli

Hozzávalók 4 személyre
- 2 fej brokkoli
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál hagymapor
- 1 csipet chilipehely
- só és bors ízlés szerint
- 150 milliliter főzőtejszín
- 90 gramm panko morzsa
- 150 gramm sajt
Elkészítés:
A brokkolit szedjük rózsáira, alaposan mossuk meg, majd miután lecsepegtettük, tegyük egy nagy tálba. Mehet rá az olaj és a fűszerek.
A sütőt melegítsük elő 180 fokosra.
Vegyünk elő egy tepsit, tegyük bele a brokkolit, utána öntsük rá a tejszínt, szórjuk rá a sajtot és a morzsát, majd 15-25 perc alatt süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images