Egyszerű és egészséges köret brokkoliból – Ropogós morzsa borítja

bcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sült brokkolit melegen a legjobb fogyasztani, elképesztően finom a kívül roppanós, belül kellemesen puha zöldség.

Rajongom a brokkoliért, pedig nem volt ez mindig így - gyerekkoromban volt "szerencsém" a túlfőtt zöldséghez, amely sokáig kísértett, aztán ahogy múlt az idő, elkezdtem felfedezni, meglátni benne a lehetőségeket. Amellett, hogy egészséges, tényleg változatosan, rengegetegféleképpen teheted az asztalra.

A brokkolit nem szabad szétfőzni, az íze és az állaga is rossz lesz, de az értékes tápanyagait is elveszíti. Nem csak főzni lehet, sütőben is pirosra sütheted, a legjobb, ha bátran fűszerezed: mehet rá sajt, tejszín és egy kis panko morzsa, amelytől kicsit ropogosabb lesz a nagyszerű köret.

Sült brokkoli

bct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 fej brokkoli
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál hagymapor
  • 1 csipet chilipehely
  • só és bors ízlés szerint
  • 150 milliliter főzőtejszín
  • 90 gramm panko morzsa
  • 150 gramm sajt
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedjük rózsáira, alaposan mossuk meg, majd miután lecsepegtettük, tegyük egy nagy tálba. Mehet rá az olaj és a fűszerek.

A sütőt melegítsük elő 180 fokosra. 

Vegyünk elő egy tepsit, tegyük bele a brokkolit, utána öntsük rá a tejszínt, szórjuk rá a sajtot és a morzsát, majd 15-25 perc alatt süssük aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük