Vega, szénhidrátszegény és laktató vacsora - Sültgomba-saláta buggyantott tojással

gomba tojassal cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gomba nagyon hálás és praktikus alapanyag, különösen, ha nem hagyjuk elveszíteni önmagát - megmutatjuk, hogyan is lehetséges ez.

A gomba nemcsak azért jó, mert nagyon finom és ez az egyik legnagyobb fehérjetartalmú növényi alapanyag, hanem azért is, mert gyorsan elkészül, és ha ügyesek vagyunk, nem hiányzik mellőle semmi.

Itt egy salátának lesz a főszereplője, ezért nagyon fontos, hogy ne essen össze, ne dobja ki magából a folyadékot, különben az egész étel érdektelenné válik.

Ehhez egy forró, nagyon forró serpenyőre van szükség és némi plusz körre. Ez annyit jelent mindössze, hogy nem egy menetben sütjük meg a gombát, hanem több részletben. Így a serpenyő nem lesz túlzsúfolt, a gomba megpirul, a leve és így az állaga megmarad.

Sültgomba-saláta buggyantott tojással

gomba tojassal

Hozzávalók 4 személyre

  • 300 gramm gomba
  • só, bors
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 marék rukkola
  • 2 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A gombákat nagyobb darabokra vágjuk, felezzük vagy negyedeljük a fejek eredeti mérete függvényében. Egy serpenyőt nagyon forróra melegítünk, majd három részletben megpirítjuk rajta a gombát. Éppen csak addig pirítjuk, míg valamelyest megpirul, de nem hagyjuk összeesni.

Sózzuk, borsozzuk, majd tálakba szedjük. Az itt található recept alapján vinaigrette-et készítünk, meglocsoljuk vele, hozzáadjuk a rukkolát, majd buggyantott tojást készítünk hozzá. Langyosan tálaljuk.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük