Vega, szénhidrátszegény és laktató vacsora - Sültgomba-saláta buggyantott tojással
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ehető karácsonyi dekorációk: 7 kreatív ötlet, hogy lenyűgözd a vendégeket
A gomba nagyon hálás és praktikus alapanyag, különösen, ha nem hagyjuk elveszíteni önmagát - megmutatjuk, hogyan is lehetséges ez.
A gomba nemcsak azért jó, mert nagyon finom és ez az egyik legnagyobb fehérjetartalmú növényi alapanyag, hanem azért is, mert gyorsan elkészül, és ha ügyesek vagyunk, nem hiányzik mellőle semmi.
Itt egy salátának lesz a főszereplője, ezért nagyon fontos, hogy ne essen össze, ne dobja ki magából a folyadékot, különben az egész étel érdektelenné válik.
Ehhez egy forró, nagyon forró serpenyőre van szükség és némi plusz körre. Ez annyit jelent mindössze, hogy nem egy menetben sütjük meg a gombát, hanem több részletben. Így a serpenyő nem lesz túlzsúfolt, a gomba megpirul, a leve és így az állaga megmarad.
Sültgomba-saláta buggyantott tojással
Hozzávalók 4 személyre
- 300 gramm gomba
- só, bors
- 2 evőkanál olaj
- 4 marék rukkola
- 2 darab tojás
Elkészítés:
A gombákat nagyobb darabokra vágjuk, felezzük vagy negyedeljük a fejek eredeti mérete függvényében. Egy serpenyőt nagyon forróra melegítünk, majd három részletben megpirítjuk rajta a gombát. Éppen csak addig pirítjuk, míg valamelyest megpirul, de nem hagyjuk összeesni.
Sózzuk, borsozzuk, majd tálakba szedjük. Az itt található recept alapján vinaigrette-et készítünk, meglocsoljuk vele, hozzáadjuk a rukkolát, majd buggyantott tojást készítünk hozzá. Langyosan tálaljuk.
Fotók: Ács Bori/Sóbors