
Vega, szénhidrátszegény és laktató vacsora - Sültgomba-saláta buggyantott tojással

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Ötfűszeres tofu kínai módra: ilyen jót étteremben sem eszel

Nyárköszöntő málnás galette: omlós tésztában sül az édes töltelék

Frissítő, epres limoncello spritz: ezzel indítsd a nyarat

Puha, kukoricalisztből készült lepény: bármivel megpakolhatod

Yerba mate, Dél-Amerika aranya: a kávé és a tea ereje egy bögrében
A gomba nagyon hálás és praktikus alapanyag, különösen, ha nem hagyjuk elveszíteni önmagát - megmutatjuk, hogyan is lehetséges ez.
A gomba nemcsak azért jó, mert nagyon finom és ez az egyik legnagyobb fehérjetartalmú növényi alapanyag, hanem azért is, mert gyorsan elkészül, és ha ügyesek vagyunk, nem hiányzik mellőle semmi.
Itt egy salátának lesz a főszereplője, ezért nagyon fontos, hogy ne essen össze, ne dobja ki magából a folyadékot, különben az egész étel érdektelenné válik.
Ehhez egy forró, nagyon forró serpenyőre van szükség és némi plusz körre. Ez annyit jelent mindössze, hogy nem egy menetben sütjük meg a gombát, hanem több részletben. Így a serpenyő nem lesz túlzsúfolt, a gomba megpirul, a leve és így az állaga megmarad.
Sültgomba-saláta buggyantott tojással

Hozzávalók 4 személyre
- 300 gramm gomba
- só, bors
- 2 evőkanál olaj
- 4 marék rukkola
- 2 darab tojás
Elkészítés:
A gombákat nagyobb darabokra vágjuk, felezzük vagy negyedeljük a fejek eredeti mérete függvényében. Egy serpenyőt nagyon forróra melegítünk, majd három részletben megpirítjuk rajta a gombát. Éppen csak addig pirítjuk, míg valamelyest megpirul, de nem hagyjuk összeesni.
Sózzuk, borsozzuk, majd tálakba szedjük. Az itt található recept alapján vinaigrette-et készítünk, meglocsoljuk vele, hozzáadjuk a rukkolát, majd buggyantott tojást készítünk hozzá. Langyosan tálaljuk.
Fotók: Ács Bori/Sóbors