Egészséges köret: tepsiben sült káposzta fűszerekkel és sajttal
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ez a csodálatos, egyszerű és egészséges köret tökéletesen illik sült húsok mellé, az ízesítésénél bátran engedjük szabadjára a fantáziánkat, a káposzta nagyon jól viseli a fűszereket.
Régebben, ha zöldséges köret készítésére adtam a fejem, csakis a párolás jöhetett szóba, sosem rajongtam a túlfőtt zöldségekért, ráadásul vitamintartalmukból is veszítenek az így készült zöldek. Újabban azonban szeretem bekapcsolni a sütőt, izgalmas fűszerezésű zöldségeket sütök, így esett áldozatomul a káposzta, amit többféleképpen kipróbáltam már.
A káposzta szereti a fűszereket
A vitaminokban gazdag zöldségnek jól állnak a fűszerek, a legegyszerűbb só és bors párosítással is tökéletes lehet, de ha bátrabbak vagyunk, valóságos mesterműveket tehetünk az asztalra. A sajt kedvelői parmezánt szórhatnak a szeletekre, de fenyőmaggal sütve is elképesztően finom lesz, ha pedig tüzesebbé szeretnénk tenni, használhatunk cayenne-t vagy chiliport, de még különböző szószokkal nyakon öntve is isteni lesz a sült káposzta.
Sült káposzta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej káposzta
- só és bors ízlés szerint
- kevés olaj
- ízlés szerint parmezán
Elkészítés:
A káposztát vágjuk 4 darabba, mossuk meg, majd fektessük tepsire. Fűszerezzük sóval és borssal, szórjuk meg parmezánnal, enyhén locsoljuk meg olajjal, majd mehet is a 180 fokos sütőbe 20-30 percre.
Fotó: Getty Images