
Puhára sült, karamellizált körte mézzel és jéghideg vaníliafagyival - Nyári körtéből is isteni

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Rántott csirke még sosem volt ilyen extra: különleges panír borítja

Mennyei málnás receptválogatás: a 6 legfinomabbat mutatjuk

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka
Egyszerre meleg és hideg édesség, különösen jólesik az esős, de meleg nyári napokon.
Ha nagyon egyszerű, mégis különlegesen finom desszertet kerestek, ne kutakodjatok tovább, megtaláltátok. Pár alapanyagból készül az édes, puha sült körte, mégis összetett és gazdag ízvilággal bír, a fahéjtól fűszeres, a vaníliától édes, a méz pedig finoman karamellizálódik rajta a sütőben.
Nálunk idén rengeteg nyári körte termett, azzal is elkészíthetitek a receptet, csak mivel kisebbek, több darabra lesz elég az öntet. A körtéket melegen érdemes kínálni egy nagy gombóc hűsítő vaníliafagylalt mellé. Ha több időtök vagy kedvetek van, a fagyit is készítsétek házilag.
Sült körte vaníliafagyival

Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab körte
- 60 milliliter méz
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 0.5 teáskanál fahéj
- 4 gombóc vaníliafagylalt
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Vágjuk félbe a körtéket, de a szárukat hagyjuk rajtuk, majd kanalazzuk ki a magházat belőlük. Aki szeretné, meg is hámozhatja a körtéket.
A mézet, a vaníliakivonatot és a fahéjat keverjük alaposan össze egy kis tálkában.
A körtéket tegyük egy jénaiba, majd öntsük nyakon a fahéjas mézzel. 20-30 percig süssük őket, míg puhák és karamellizáltak nem lesznek.
Hagyjuk őket hűlni pár percig, majd jéghideg vaníliafagyival kínáljuk.
Fotó: Getty Images