Fűszeres sültpaprika-krémleves: pirítóssal kínálva könnyed ebéd

7
Nyomtatás
sultpaprika-leves2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Nagyon tartalmas a sűrű, krémes leves, ráadásul tele van vitaminnal és ízzel a sok-sok zöldségnek köszönhetően.

Ha egy sűrű, izgalmas és ízbomba levest készítenél, ami akár ebédként is megállja a helyét, ez a recept a tökéletes választás! Az alapját sok-sok zöldség képezi, így nagyon tartalmas, és ha pirítóssal kínálod, egészen biztosan nem lesz szükség utána második fogásra.

A főszereplő sült paprika mellett a klasszikus hármas, a hagyma-répa-zeller kombináció gondoskodik az ízekről, az olasz konyhában is népszerű soffritto minden ételt a köbre emel.

Hogy kicsit krémesebb és lágyabb legyen a végeredmény, tejszínt is keverj a levesbe, ha pedig még jobban felturbóznád, feta sajttal is szórd meg.

Sültpaprika-krémleves

sultpaprika-leves

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 ek. olívaolaj
  • 3 nagyobb db kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál szárzeller
  • 3 db répa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 tk. chilipehely
  • 1 tk. kakukkfű
  • 1 liter alaplé
  • 150 ml habtejszín
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

A paprikákat vágjuk négybe, majd távolítsuk el a magházukat.

A paprikákat tegyük az előkészített tepsire, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd toljuk a sütőbe 35-45 percre, míg itt-ott foltosak lesznek. Félidőnél forgassuk át. Ha elkészültek, tegyük őket egy tálba, fedjük le folpackkal. Ha kihűltek, húzzuk le a héjukat.

Amíg sül a paprika, készítsük el a leves alapját: a zöldségeket pucoljuk és mossuk meg. A vöröshagymát vágjuk finomra, a zellert vékony szeletekre, a fokhagymát reszeljük le, a répát karikázzuk.

Forrósítsunk 2 ek. olajat egy lábasban, majd dobjuk rá a hagymát, zellert, répát, chilipelyhet és a kakukkfüvet. Kevergetve dinszteljük, míg nagyjából puhák lesznek. Ekkor adjuk hozzá a fokhagymát, fél perc múlva pedig a sült paprikát.

Öntsük fel a zöldségeket az alaplével, sózzuk, borsozzuk, forrásig melegítsük. Ekkor vegyük alacsonyra a lángot, és gyöngyözve főzzük a levest 20 percig.

Ha minden puha, botmixerrel pürésítsük a levest, és adjuk hozzá a tejszínt. Várjuk meg, míg egyet rottyan, ízlés szerint sózzuk, majd kínálhatjuk is.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon