Hagyományos fűszerezéssel készült sült pulykacomb – A szépen pirult szárnyas készítésének egy titka van
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Sokan nem kedvelik a pulyka combját, mivel tele van inakkal, és sütés után megeshet, hogy a hús rágós, nehezen fogyasztható lesz, ha nem megfelelően készítjük.
Az omlós pulykacombnál nagy szerepet játszik az, hogy hogyan toljuk a sütőbe, illetve nagyon fontos a hőfok is, illetve az, hogy mennyi időt hagyjuk pirulni a pulykát.
Először is a nagy darab pulykacombot irdaljuk be, a vágásokba így lehetőségünk lesz fokhagymát, szalonnát, kakukkfüvet, rozmaringot vagy bármi mást rejteni, amitől sokkal zamatosabb, szaftosabb lesz a hús. Az irdalást a comb mindkét oldalán végezzük el, kívülről sóval, borssal és olajjal dörzsöljük be, mellé érdemes burgonyát tenni, így együtt sülhet a körettel a hús.
Az ideális hőfok
A szárnyast alacsony hőmérsékleten ajánlott sütni, 120-140 fokon, lassan, 3-4 órán keresztül, amíg szép piros nem lesz. A sütés alatt azért nézzünk néha rá, a kisülő zsiradékkal érdemes meglocsolni a húst, víz helyett pedig bort is önthetünk a combhoz.
Sült pulykacomb
Hozzávalók 4 személyre
- 1 darab pulykacomb
- só és bors ízlés szerint
- 80 dekagramm burgonya
- olaj szükség szerint
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 deciliter víz
Elkészítés:
A pulykacombot beirdaljuk, a zsebekbe a felszelt fokhagymát elrejtjük. Kívülről sózzuk, borsozzuk, olajjal bedörzsöljük, ha szeretnénk, rozmaringot is használhatunk az ízesítésnél.
A tepsi alját megolajozzuk, beletesszük a combot, a hús tetejére is öntünk egy kis olajat, majd aláöntünk 1 deciliter vizet. 120 fokos sütőbe toljuk 3-4 órára sülni, amíg szép piros színt kap a hús. Ha krumplit is szeretnénk mellé készíteni, akkor a sütési idő felénél adjuk hozzá.
Fotó: Getty Images