Ha a creme bruleé-t szereted, ezt imádni fogod - A flanba ráadásul beépül a karamell
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Kiskoromban láttam egy filmet, amiben többször is elhangzott, hogy "apa, csinálj nekem flant". Nekem fogalmam sem volt, hogy mi az, de nagyon jól nézett ki a filmben, úgyhogy én is megkértem a szüleimet, hogy készítsék el nekem. Azóta imádom a flant.
A flan lényegében sült tej, ahol a tejet tojással és tejszínnel összekeverjük és megsütjük. A tetejére pedig jön egy isteni finom karamellöntet, amely az egész desszertünket megkoronázza.
Sok verziója létezik, vannak, akik egyszerűen csak tejet kevernek ki tojással, én ezt a verziót is csináltam már, de lehet fele tej-fele tejszín arányban is készíteni, vagy akár sűrített tejet is tehetünk bele. A lényeg az, hogy a sütés végén egy pudinghoz hasonló állagú desszertet kapjunk.
Fotó: Shutterstock
Nagyon egyszerű édesség, az alapja pár perc alatt elkészíthető, csak a sütés tart több ideig, illetve - akármennyire is szeretnénk - ezt a desszertet nem szabad melegen enni, meg kell várni, amíg teljesen kihűl, majd több órára a hűtőbe tenni. De meglátjátok, ez a várakozás minden falatot megér!
Karamell flan
Hozzávalók 4 adaghoz
- 25 dekagramm kristálycukor
- 100 mililiter víz
- 200 mililiter tej
- 4 darab tojás
- 200 mililiter habtejszín
- 1 teáskanál vaníliakivonat