![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Aranybarna bundában sült zellertallérok - Van olyan finom, mint a sült krumpli
![zellercover](https://kep.index.hu/1/0/3551/35513/355139/35513937_2716503_40c5a1d62b7fb1c22a96ee5b3aaa2647_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Erőteljes íze miatt sokan ódzkodnak tőle, pedig a zeller nagyon egészséges és sokoldalúan felhasználható zöldség.
A legtöbben levesbe vagy zöldséges rizsbe szokták belecsempészni, pedig bőven rejt lehetőségeket magában, érdemes kísérletezni a zellerrel.
Az egyik legjobb elkészítési módja, ha tallérokra vágod és ropogós panírba öltöztetve aranybarnára sütöd. Panírozás előtt azonban a zellert elő kell főzni, így egyrészt veszít az erős ízéből, másrészt sokkal könnyebben tud átsülni, véletlenül sem lesz kemény a belseje. A ropogós bunda érdekében pankót érdemes használni. Fűszerezheted is a morzsát sóval és borssal, de még egy nagy csipet cayenne is kerülhet bele, persze csak akkor, ha kissé pikánsabbra szeretnéd.
Nem csak a zellergumót, az angol zellert is kisütheted. A menet ugyanaz, a panírozás előtt lobogó vízben 5 percig kell főzni a zöldséget. A tallérok mellé bármilyen köret kínálható, igazán finom valamilyen majonézes mártogatóssal lesz.
Sült zellertallérok
![rztct](https://kep.index.hu/1/0/3551/35513/355137/35513753_132a8977d145040b4b77631a1973e636_wm.jpg)
Hozzávalók 12 darabhoz
- 2 darab zellergumó
- 3 darab tojás
- 2 bögre liszt
- 2 bögre zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A megpucolt zöldséget vékonyan karikázzuk fel, majd forrásban lévő vízbe óvatosan tegyük bele a zellertallérokat 5-8 percre. Várjuk meg, míg kihűlnek, majd panírozzuk be őket a szokásos módon: először lisztben forgassuk meg, majd tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában.
A bepanírozott zellertallérokat bő, forró olajban süssük aranybarnára, majd tálaljuk tetszőleges körettel.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!