
Aranybarna bundában sült zellertallérok - Van olyan finom, mint a sült krumpli

Cikkek


Ropogósra sült sajtos krumpligolyó: könnyen elkészíthető finomság

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Gyors mogyoróvajas golyó: banán és étcsoki teszi ellenállhatatlanná

Aranybarnára sült, rántott csirkemell: tejfölös krumplisaláta kerül mellé

10 kedvenc medvehagymás receptünk egy helyen: csodás tavaszi finomságok

A titok, amitől igazán omlós lesz a sült: filléres megoldás

Tartalmas tavaszi borsókrémleves: vitaminbomba fogás tele ízekkel
Erőteljes íze miatt sokan ódzkodnak tőle, pedig a zeller nagyon egészséges és sokoldalúan felhasználható zöldség.
A legtöbben levesbe vagy zöldséges rizsbe szokták belecsempészni, pedig bőven rejt lehetőségeket magában, érdemes kísérletezni a zellerrel.
Az egyik legjobb elkészítési módja, ha tallérokra vágod és ropogós panírba öltöztetve aranybarnára sütöd. Panírozás előtt azonban a zellert elő kell főzni, így egyrészt veszít az erős ízéből, másrészt sokkal könnyebben tud átsülni, véletlenül sem lesz kemény a belseje. A ropogós bunda érdekében pankót érdemes használni. Fűszerezheted is a morzsát sóval és borssal, de még egy nagy csipet cayenne is kerülhet bele, persze csak akkor, ha kissé pikánsabbra szeretnéd.
Nem csak a zellergumót, az angol zellert is kisütheted. A menet ugyanaz, a panírozás előtt lobogó vízben 5 percig kell főzni a zöldséget. A tallérok mellé bármilyen köret kínálható, igazán finom valamilyen majonézes mártogatóssal lesz.
Sült zellertallérok

Hozzávalók 12 darabhoz
- 2 darab zellergumó
- 3 darab tojás
- 2 bögre liszt
- 2 bögre zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A megpucolt zöldséget vékonyan karikázzuk fel, majd forrásban lévő vízbe óvatosan tegyük bele a zellertallérokat 5-8 percre. Várjuk meg, míg kihűlnek, majd panírozzuk be őket a szokásos módon: először lisztben forgassuk meg, majd tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában.
A bepanírozott zellertallérokat bő, forró olajban süssük aranybarnára, majd tálaljuk tetszőleges körettel.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors