Sütőben sült zöldségek pirított kolbásszal és remegős tojással - Laktató egytepsis fogás
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Valódi ízbomba ez a tartalmas egytepsis, az édeskés paprikához és krumplihoz nagyon jól passzol a sós kolbász és a folyós sárgájú tojás.
Ha egy igazán tartalmas ebédre vágysz, amihez nem kell 10 különféle edényt összekoszolni, ráadásul viszonylag gyorsan és kevés munkával készül, ez a recept a neked való. Ez az egytepsis fogás laktató ebédként, de akár egy ráérősebb hétvégi reggeliként is megállja a helyét, kétféle krumpli, kápia paprika, hagyma, bab és tojás az alapja.
A sült zöldségeket rengetegféle fűszer borítja, a chili, a római kömény és a kurkuma íze dominál a leginkább az ételben. A kolbász kisült zsírjától szaftos a fogás, az édeskrumpli pedig ellensúlyozza a sós ízeket.
A tojást készítheted remegősre, hogy a közepe még folyós legyen, de teljesen átsütve is szuper lesz, előbbihez 7 percre, utóbbihoz 10 percre tedd a sütőbe.
Sült zöldségek kolbásszal és tojással
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab krumpli
- 1 nagy darab édeskrumpli
- 1 darab kápia paprika
- 1 fej hagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- ízlés szerint bors
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
- 0.25 teáskanál chilipor
- 0.25 teáskanál római kömény
- 0.25 teáskanál fűszerpaprika
- 0.25 teáskanál kurkuma
- 0.5 teáskanál oregánó
- 400 gramm vörösbab (konzerv)
- 150 gramm kolbász
- 4 darab tojás
Elkészítés:
A kétféle krumplit hámozzuk meg, majd a paprikával együtt vágjuk egészen kicsi, 1-1,5 centis kockákra. A hagymát pucoljuk meg, majd kockázzuk össze, nem kell nagyon finomra. A babot szűrjük le, mossuk át, majd csöpögtessük le. A kolbászt vágjuk fél centi vastag karikákra.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Egy nagy tálban keverjük alaposan össze a kétféle krumplit, a paprikát, a hagymát, az olajat és az összes fűszert. Szórjuk a zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy ne fedjék egymást, majd toljuk a sütőbe 20 percre, félidőnél forgassuk át őket.
Vegyük ki a sütőből a zöldségeket, majd szórjuk rájuk a babot. Egy fakanál segítségével toljuk a zöldségeket a tepsi egyik felébe, a másik felébe pedig tegyük a kolbászkarikákat. Tegyük vissza a sütőbe 8 percre, míg kisül a kolbászból a zsír.
Ha szépen megpirultak a hozzávalók, húzzuk ki a tepsit a sütőből, keverjük össze a zöldségeket a kolbásszal. Alakítsunk ki a sült zöldségek között 4 mélyedést, majd üssünk mindegyikbe 1-1 tojást. Sózzuk őket, majd toljuk vissza a sütőbe 7-10 percre. 7 percnél még folyós lesz a tojás közepe, 10-nél pedig szilárd.
Rögtön, melegen kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors