Sütés nélküli csokitorta keksszel dúsítva – A fagyasztóban áll össze a tészta
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Háromsajtos, szaftos csirkemell roppanós zöldségekkel: az új családi kedvenc
A szegfűszeg élettani hatásai: mutatjuk az 5 legfontosabbat
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Rengeteg keksz és csoki van ebben a tortában, amit elég csak a fagyasztóban pihentetni, utána eheted is.
Ismered a kekszszalámit? Nagyon könnyen elkészíthető édesség, ráadásul sütés nélkül készül. Szalámiként kell feltekerni, úgy is lehet szeletelni.
Ennek a torta változata ez a keksztorta, amelyben tejszínes alapba kerül a rengeteg csoki és az összetört keksz. Kicsit pihen a mélyhűtőben, a végén tejszínes máz kerül rá, és máris eheted a finom édességet.
Érdemes megbarátkozni a sütés nélküli desszertekkel, mert sokkal kevesebb idő- és energia-ráfordítással lehet szuper sütiket készíteni. Ha sok kekszed van a kamrában, akkor ezt a szintén sütés nélkül készült madártejszeletet is készítsd el, garantált lesz a siker.
Sütés nélküli csokitorta
Hozzávalók 6 adaghoz
- 200 gramm keksz
- 250 gramm étcsokoládé
- 400 milliliter tejszín
- 80 gramm cukor
- 150 gramm csokichips
Elkészítés:
Törjük össze a kekszeket kézzel, a csokit is törjük apró darabokra. A tejszín felét melegítsük fel, keverjük bele a csokit, várjuk meg, amíg elolvad, ekkor keverjük hozzá a cukrot, majd adjuk hozzá az összetört kekszeket is. Picit még melegítsük együtt az egész masszát. Kanalazzuk egy csatos tortaformába, egyengessük el, majd tegyük a mélyhűtőbe egy órára.
A tejszín másik felét kicsit melegítsük fel, majd tegyük bele a csokichipset, várjuk meg, amíg elolvadnak. Várjunk, amíg egy kicsit kihűl. Vegyük ki a sütit a mélyhűtőből, majd kenjük a tetejére a csokimázat. Szórjuk meg kekszmorzsával, mandulával vagy darált mogyoróval.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors