![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Krémes madártejszelet sütés nélkül - Pillanatok alatt elkészül
![madártej szelet cover](https://kep.index.hu/1/0/3448/34489/344894/34489451_2640669_62cde0e1e78bf9daea385af4deecc9ed_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Mintha madártejbe harapnál, olyan ez a vaníliás sütemény, amelyhez még a sütőt sem kell bekapcsolni.
Az, hogy egy sütemény elkészítéséhez nem kell bekapcsolni a sütőt, nem csak nyáron előny. Ehhez a madártejszelethez sem kell, csak rétegezni kell hozzá a kekszet, amely vaníliapudingtól lesz puha. A tetejét roppanós csokiréteg fedi, így lesz tökéletes az összhatás.
Hogy miért madártejszelet? Bár tojás nélkül készül, a vanília miatt hívhatjuk így, ennek az íze köszön vissza benne a legintenzívebben. Mindenesetre az jelent valamit, hogy a tegnap elkészült adagból ma már csak elvétve van a tepsiben.
Madártejszelet
![madártej szelet recept](https://kep.index.hu/1/0/3448/34489/344895/34489573_c3dfe5657549586cc3964b864730c8ba_wm.jpg)
Hozzávalók 10 adaghoz
Alap:
- 500 gramm háztartási keksz
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 900 milliliter tej
- 8 evőkanál cukor
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 200 milliliter tejszín
Tető:
- 150 gramm étcsokoládé
- 2 teáskanál vaj
Elkészítés:
A pudingport egy kevés hideg tejjel keverjük csomómentesre. A maradék tejet a cukorral forraljuk fel. Ha felforrt, óvatosan adjuk hozzá a tejes pudingport, majd folyamatosan keverve, lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a vaníliakivonatot. Hagyjuk kihűlni.
A tejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan, kanalanként forgassuk hozzá a kihűlt pudinghoz.
A kekszet osszuk háromfelé. Egy 20x30-as tepsibe fektessünk egy réteg kekszet, kenjük rá a krém felét, majd következhet egy újabb réteg keksz és a maradék krém. A tetejét ismét borítsuk be keksszel.
A csokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a vajat és keverjük el. Ha sima, kenjük egyenletesen a keksz tetejére. A süteményt tegyük hűtőbe pár órára, hogy a keksz megpuhuljon.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!