Krémes madártejszelet sütés nélkül - Pillanatok alatt elkészül

madártej szelet cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mintha madártejbe harapnál, olyan ez a vaníliás sütemény, amelyhez még a sütőt sem kell bekapcsolni.

Az, hogy egy sütemény elkészítéséhez nem kell bekapcsolni a sütőt, nem csak nyáron előny. Ehhez a madártejszelethez sem kell, csak rétegezni kell hozzá a kekszet, amely vaníliapudingtól lesz puha. A tetejét roppanós csokiréteg fedi, így lesz tökéletes az összhatás.

Hogy miért madártejszelet? Bár tojás nélkül készül, a vanília miatt hívhatjuk így, ennek az íze köszön vissza benne a legintenzívebben. Mindenesetre az jelent valamit, hogy a tegnap elkészült adagból ma már csak elvétve van a tepsiben.

Madártejszelet

madártej szelet recept

Hozzávalók 10 adaghoz

Alap:

  • 500 gramm háztartási keksz
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 900 milliliter tej
  • 8 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 200 milliliter tejszín

Tető:

  • 150 gramm étcsokoládé
  • 2 teáskanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

A pudingport egy kevés hideg tejjel keverjük csomómentesre. A maradék tejet a cukorral forraljuk fel. Ha felforrt, óvatosan adjuk hozzá a tejes pudingport, majd folyamatosan keverve, lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a vaníliakivonatot. Hagyjuk kihűlni. 

A tejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan, kanalanként forgassuk hozzá a kihűlt pudinghoz. 

A kekszet osszuk háromfelé. Egy 20x30-as tepsibe fektessünk egy réteg kekszet, kenjük rá a krém felét, majd következhet egy újabb réteg keksz és a maradék krém. A tetejét ismét borítsuk be keksszel. 

A csokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a vajat és keverjük el. Ha sima, kenjük egyenletesen a keksz tetejére. A süteményt tegyük hűtőbe pár órára, hogy a keksz megpuhuljon. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük