Sütőben sült avokádó tükörtojással a közepén – Tízperces vacsora
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Avokádórajongóknak kötelező kipróbálni ezt a villámgyors, egészséges és egyben könnyed vacsorát.
Az avokádó nagy kedvencem, pedig önmagában teljesen semleges íze van. Pont ezért tökéletes is, mert teljesen az ízlésünk szerint fűszerezhetjük. Amellett, hogy sokféleképpen felhasználható, gazdag telítetlen zsírsavakban, vitaminokban és a szív-és érrendszeri problémákra is jó hatással van. A legtöbbször krémet készítek belőle, de egészben meghagyva, néhány ízes hozzávalóval kiegészítve gyors és laktató vacsora készülhet belőle.
Vásárlásnál arra figyeljünk, hogy érett, de ne túlérett példányt válasszunk, ne legyen túl kemény, de ne is tudjuk könnyen benyomni a ujjunkkal. Ha mégsem elég érett, papírzacskóban tárolva néhány nap után fel tudjuk használni.
Sütőben sült avokádó tojással
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab avokádó
- 4 darab tojás
- 80 gramm bacon
- 1 szál újhagyma
- 1 darab lime
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Tisztítsuk meg az avokádókat. Egy éles késsel hosszában vágjuk ketté őket, majd szabadítsuk meg a magtól. Csepegtessünk rá limelevet, hogy ne barnuljon meg.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Tegyük az avokádókat egy sütőpapírral lefedett tepsire. Süssük tíz percig, majd vegyük ki a sütőből. Üssünk mindegyik fél avokádó közepébe egy tojást, szórjunk rá ízlés szerint kockára vágott bacont és újhagymát, majd süssük további 10 percig. Azonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images