
A tökéletes avokádókrém titka - Hogy lesz gyorsan puha a gyümölcs?
Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Ropogós, brokkolis sajtgolyó: így nem lesz olajos

Ellenállhatatlan citromos túrófánk: nem kell dagasztani és keleszteni

Pirított tészta fél órán belül: aromás szósz adja meg az ízét

Mennyei, puha epres blondie: fehér csokival készül a tészta

Sűrű, vörösboros csirkepörkölt: nagyon omlós és ízletes lesz a hús
Az igazán finom, krémes, ízes avokádókrémhez elsősorban finom avokádóra lenne szükség, ezt az akadályt pedig annak ellenére, hogy minden boltban kapható, egyáltalán nem könnyű dolog meglépni.
Az avokádó messziről jön, éretlenül szedik le, és még akkor is nagyon éretlen, mikor a polcokra kerül. Ha néha találkozunk érett avokádóval, visító boldogsággal zsebeljük be, de érdemes vigyázni. Az érett avokádó ugyanis pillanatokon belül lép át a rohadt avokádók világába, és onnan pedig már nincs visszaút.
Az éretlen avokádóval még lehet kezdeni valamit. Bár elég furcsán hangzik, a banános, papírzacskós trükk beválik. Ehhez egy banán társaságában kell papírzacskóba csomagolni az avokádót, és sötét helyre tenni. Egy-két nap alatt meg fog puhulni.
A krém pedig ott kezdődik, hogy az avokádó belseje puha, kanalazható, villával törhető állagú. Ennél keményebb avokádóval nem érdemes kezdeni. Ha az alapfeltétel megvan, mehet bele apróra vágott lila hagyma, citromlé, olaj, csili, kinek-mije akad épp otthon. Én úgy szeretem a legjobban, ha éppen korianderzöld és lime is van hozzá, úgy a legfrissebb, de ez ritka szerencse, ami pont most épp megadatott.
Avokádókrém

Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab érett avokádó
- 1 marék koriander/petrezselyemzöld
- ízlés szerint csili
- 2 evőkanál olíva olaj
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
- 1 darab citrom
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Só&Bors