A tökéletes avokádókrém titka - Hogy lesz gyorsan puha a gyümölcs?

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az igazán finom, krémes, ízes avokádókrémhez elsősorban finom avokádóra lenne szükség, ezt az akadályt pedig annak ellenére, hogy minden boltban kapható, egyáltalán nem könnyű dolog meglépni.

Az avokádó messziről jön, éretlenül szedik le, és még akkor is nagyon éretlen, mikor a polcokra kerül. Ha néha találkozunk érett avokádóval, visító boldogsággal zsebeljük be, de érdemes vigyázni. Az érett avokádó ugyanis pillanatokon belül lép át a rohadt avokádók világába, és onnan pedig már nincs visszaút.

Az éretlen avokádóval még lehet kezdeni valamit. Bár elég furcsán hangzik, a banános, papírzacskós trükk beválik. Ehhez egy banán társaságában kell papírzacskóba csomagolni az avokádót, és sötét helyre tenni. Egy-két nap alatt meg fog puhulni. 

A krém pedig ott kezdődik, hogy az avokádó belseje puha, kanalazható, villával törhető állagú. Ennél keményebb avokádóval nem érdemes kezdeni. Ha az alapfeltétel megvan, mehet bele apróra vágott lila hagyma, citromlé, olaj, csili, kinek-mije akad épp otthon. Én úgy szeretem a legjobban, ha éppen korianderzöld és lime is van hozzá, úgy a legfrissebb, de ez ritka szerencse, ami pont most épp megadatott.

Avokádókrém

avokádókrém

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 darab érett avokádó
  • 1 marék koriander/petrezselyemzöld
  • ízlés szerint csili
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint
  • 1 darab citrom
Recept idők

Elkészítés:

Az érett, puha avokádót óvatosan félbe vágjuk. A magját kiemeljük, a húsát egy nagy kanállal kikanalazzuk. Tálba tesszük, adunk hozzá citrom-vagy lime-levet, koriander-vagy petrezselyemzöldet, csilit, olíva olajat, sózzuk borsozzuk, majd egy villával addig törjük, míg el nem érjük a jellegzetes, darabos-pépes állagot.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

Ezt is szeretjük