
A tökéletes avokádókrém titka - Hogy lesz gyorsan puha a gyümölcs?
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Lagzis Kati szelet: a süti, ami minden generáció kedvence
Ropogós

Caprese saláta másként: édes őszibarackkal készül a nyári előétel

Omlós mákos pite: olyan, mintha a nagyi sütötte volna

Gyors cukkinis-paradicsomos tészta: a nyár íze a tányéron

Tojással töltött Stefánia-szelet: másnap, hidegen is tökéletes

Thai, kókusztejben főtt garnélarák: a selymes, pikáns szósz a lelke
Az igazán finom, krémes, ízes avokádókrémhez elsősorban finom avokádóra lenne szükség, ezt az akadályt pedig annak ellenére, hogy minden boltban kapható, egyáltalán nem könnyű dolog meglépni.
Az avokádó messziről jön, éretlenül szedik le, és még akkor is nagyon éretlen, mikor a polcokra kerül. Ha néha találkozunk érett avokádóval, visító boldogsággal zsebeljük be, de érdemes vigyázni. Az érett avokádó ugyanis pillanatokon belül lép át a rohadt avokádók világába, és onnan pedig már nincs visszaút.
Az éretlen avokádóval még lehet kezdeni valamit. Bár elég furcsán hangzik, a banános, papírzacskós trükk beválik. Ehhez egy banán társaságában kell papírzacskóba csomagolni az avokádót, és sötét helyre tenni. Egy-két nap alatt meg fog puhulni.
A krém pedig ott kezdődik, hogy az avokádó belseje puha, kanalazható, villával törhető állagú. Ennél keményebb avokádóval nem érdemes kezdeni. Ha az alapfeltétel megvan, mehet bele apróra vágott lila hagyma, citromlé, olaj, csili, kinek-mije akad épp otthon. Én úgy szeretem a legjobban, ha éppen korianderzöld és lime is van hozzá, úgy a legfrissebb, de ez ritka szerencse, ami pont most épp megadatott.
Avokádókrém

Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab érett avokádó
- 1 marék koriander/petrezselyemzöld
- ízlés szerint csili
- 2 evőkanál olíva olaj
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
- 1 darab citrom
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Só&Bors