Répával és krumplival egészben sült csirke: sörrel locsolva még omlósabb a hús
Süsd az egészben sült csirkét együtt a körettel! A krumpli mellé érdemes répát is tenni. Még izgalmasabb lesz, ha sörrel locsolod közben.
Ha unod a sült krumplit, próbálj ki más zöldségeket sütőben sütve, a répa például tökéletes alap. Ha csak egy kevés olívaolaj és fűszerek ízesítik, diétába is beillesztheted ezt az egyszerű köretet, amit kicsik és nagyok egyaránt szeretni fognak.
A sütőben a zöldségek íze koncentrálódik, a répa édeskésebb, krémesebb lesz, mindenképp érdemes kipróbálni. A fűszerezés ízlésre szabható, zöldfűszerekkel, fokhagymával, de pirospaprikával, sőt még köménnyel is isteni lesz. Ha egy picit feldobnád, keverj hozzá egy kevés parmezánt is, mennyei lesz vele.
Fontos, hogy a zöldséget magas hőfokon süsd, úgy lesz pirult a külseje és nagyon puha a belseje.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A répákat pucoljuk meg, vágjuk őket hosszában félbe, majd ismét félbe, hogy mindegyikből 4 hasábot kapjunk. Tegyük őket egy tálcára/tepsire. Locsoljuk rájuk az olajat, majd szórjuk rájuk a fűszereket és a parmezánt. Forgassuk egybe, hogy minden hasábot bevonjon a fűszeres olaj.
Borítsuk a répahasábokat az előkészített tepsire úgy, hogy ne fedjék egymást.
Toljuk a sütőbe 20-25 percre, félidőnél forgassunk egyet rajta.
Rögtön, mártogatóssal kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu