![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Sütőben sült, puha túrógombóc – Rengeteg tejföllel sül össze
![sütőben sült túrógombóc cover ok](https://kep.index.hu/1/0/3533/35330/353306/35330651_2703123_cacc526cc39ca5cf9ca9ad356b797197_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Túrógombóc-rajongóknak kötelező elkészíteniük ezt a sütőben sült változatot, egészen új szintre emeli az édességet.
Nem vitás, a túrógombóc sokak kedvence. Nagyon könnyűnek látszó recept, de ha az arányok nem megfelelőek, vagy éppen nem pihen eleget a tésztája, akkor el is lehet rontani.
Nagyon gyorsan elkészül, de egy kis türelemre mégis szükség van, mert a belekevert búzadarának muszáj megduzzadnia, hogy a gombóc ne essen szét főzés közben. Az sem jó, ha túl sok kerül bele, mert akkor meg kemény lesz a gombóc. Nem baj, ha az elején úgy érzed, hogy túl puha, meg kell várnod, amíg a búzadara megszívja magát, utána főzd csak ki.
Ez most egy továbbfejlesztett verzó, amely sütőben sül, a végén pedig cukros zsemlemorzsa kerül rá. Ha mégis a hagyományos változatot szeretnéd elkészíteni, viszont még édesszájúbb vagy, akkor próbáld ki nutellával.
Sütőben sült túrógombóc
![sütőben sült túrógombóc recept ok](https://kep.index.hu/1/0/3533/35330/353306/35330663_a4a474b104444c0d2a406fca33e4b7b2_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
Gombóc
- 500 gramm túró
- 3 evőkanál cukor
- 1 darab tojás
- 1.5 darab zsemle (szikkadt)
- 200 milliliter tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál búzadara
Feltét
- 450 milliliter tejföl
- 1 darab tojás
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál vaj
- 40 gramm zsemlemorzsa
- 1 evőkanál cukor
Elkészítés:
A tojást válasszuk szét. A zsemlét áztassuk tejbe, várjuk meg, amíg megszívja magát, utána jól nyomjuk ki, majd tegyük egy nagyobb tálba. Keverjük hozzá a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a búzadarát és a tojássárgáját. A fehérjéből verjünk kemény habot, majd óvatosan forgassuk a masszához. Pihentessük 10-15 percet, hogy a búzadara meg tudjon duzzadni.
A tejfölt keverjük ki a tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Egy hőálló tálat kenjünk ki vajjal. A túrós masszából készítsünk gombócokat (lehetnek nagyobbak, mint a hagyományos túrógombócnál), sorakoztassuk őket a jénaiba, majd öntsük le a tejfölös szósszal. Süssük 30-35 percig, amíg a tejföl meg nem pirul a tetején.
Amíg a gombócok sülnek, egy kanál vajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát, mikor már majdnem megpirult, keverjünk hozzá cukrot. A megpirult morzsát szórjuk a kész gombócok tetejére.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!