Így készíts 20 perc alatt indiai curryt: melengető fogás csicseriborsóból
Tévhit, hogy a curry elkészítése körülményes: ha konzerves csicseriborsót használsz, akár fél órán belül is ínycsiklandó ételt varázsolhatsz az asztalra.
Húsmentesen is készíthetsz laktató főételt, ez a sütőtökcurry tartalmas, tele van melegítő fűszerekkel és valódi ízbomba. A fő ízesítője a currypaszta, ezt ázsiai boltokból szerezheted be, piros, zöld és sárga változatban is kapható, előbbi picit csípősebb.
Hogy ne legyen túl intenzív és töményen fűszeres a curry, kókusztej lágyítja az ízeket, ettől picit édeskésebb lesz az összhatás: még egy kevés cukrot is keverhetsz bele, sokkal kellemesebb lesz a végeredmény. A sütőtök mellé most csak spenótot kevertünk, de répával, paprikával, csicseriborsóval is gazdagítható a recept.
Mivel a sütőtök gyorsan megfő, vacsorának is összedobható ez a curry, minimális munkával készül.
A sütőtököt pucoljuk meg, vágjuk félbe, kanalazzuk ki a magokat, majd vágjuk kockákra. A spenótot mossuk át. A hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra. A szárzellert vágjuk szeletekre.
Forrósítsunk olajat egy mélyebb serpenyőben. Dobjuk rá a hagymát, és dinszteljük puhára. Mehet rá a zeller, majd a reszelt gyömbér is. 1 perc múlva dobjuk rá a sütőtököt is, majd 3-4 perc után keverjük bele a currypasztát és curryport, enyhén sózzuk, forgassuk alaposan egybe.
Öntsük fel az alaplével, várjuk meg, míg forrásnak indul, majd vegyük alacsonyra a lángot, addig főzzük, míg puha nem lesz a tök.
Mikor puha a tök, öntsük fel a kókusztejjel, majd adjuk hozzá a halszószt és a cukrot, keverjük össze.
Keverjük bele a spenótot is, majd ha összeesett, kész is van a curry. Sózzuk, cukrozzuk még ízlés szerint.
Rizzsel kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu