Így készíts 20 perc alatt indiai curryt: melengető fogás csicseriborsóból

Csicseriborsos-curry-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Tévhit, hogy a curry elkészítése körülményes: ha konzerves csicseriborsót használsz, akár fél órán belül is ínycsiklandó ételt varázsolhatsz az asztalra.

A curry az egyik legtartalmasabb és legszínesebben fűszerezhető étel, és hozzávalóktól függően nagyon gyorsan elkészíthető. Több típusa létezik, az egészen pikáns thai változatoktól a krémes és rengeteg fűszerrel készülő indiai verziókig. Ez a mostani is az utóbbiak táborát erősíti, és a csicseriborsó benne a főszereplő.

Ennek köszönhetően gyorsan összedobhatod, és fél órán belül fogyaszthatod is. Az egzotikus fűszerek mellett a sűrű paradicsomos szósz teszi illatossá, amelyhez friss és konzerves paradicsomot is használhatsz. Kínáld pergősre főtt, illatos basmati rizzsel vagy ezzel a mennyei fokhagymás naankenyérrel.

Csicseris curry

Csicseriborsos-curry-chana-massala

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 ek olívaolaj
  • 2 fej hagyma apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 5 cm friss gyömbér apróra vágva
  • 1 db zöld chili kimagozva, apróra vágva
  • 1 ek garam masala fűszerkeverék
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk kurkuma
  • 800 g paradicsom feldarabolva (friss vagy konzerves)
  • 100 ml víz
  • 2 db csicseriborsó-konzerv (leszűrve összesen kb. 500 g)
  • 1 tk
  • 0.5 tk bors
  • 2 tk cukor
  • 1 csokor friss koriander apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát 3 perc alatt dinszteljük üvegesre egy nagyobb edényben, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a chilit, és pirítsuk további 1 percig.

Adjuk hozzá a fűszereket is (garam masala, kömény, koriander, kurkuma, paprika), és együtt is pirítsuk fél percig. Öntsük fel kevés vízzel, adjuk hozzá a darabolt paradicsomot, és közepes hőfokon, fedő alatt főzzük 10 percig.

Adjuk hozzá a leszűrt csicseriborsót, a sót és borsot, és főzzük további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek. Vegyük le a tűzről, tetszés szerint ízesítsük 1-2 teáskanál cukorral, és szórjuk bele a koriandert.

Meleg naankenyérrel vagy párolt rizzsel fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük