Szénhidrátmentes pizzatészta mandula- és kókuszlisztből – Ezt büntetlenül eheted
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha vigyázol az alakodra, akkor is élvezheted a pizza ízét, csak a megfelelő lisztet kell használnod hozzá.
A pizza az egyik, ha nem a legnépszerűbb étel - ha van egy jól bevált pizzatésztarecepted, otthon is könnyen elkészítheted. A hangulatodhoz és az étvágyadhoz mérten nagyon sokféle feltétet pakolhatsz rá, készítheted paradicsomos, de akár tejfölös alappal is. A feltét lehet hús, de zöldségek is.
Bármit is teszel rá, a tésztája miatt sajnos nem lesz diétás. Mégis van megoldás: ha egyszerre szeretnél vigyázni az alakodra és finomat enni, akkor készítsd el a tésztáját szénhidrátmentesen. Az egyik lehetőség, ha zúzott karfiolból állítod össze, ehhez itt találsz receptet. Ha pedig még tésztát gyúrni sincs kedved, készüljön padlizsánszeletekből, amelyekre rápakolhatod a kívánt feltéteket.
Az alábbi pizza is szénhidrátmentes, de a gluténmentes diétába is beilleszthető. Nem hagyományos pizzatészta, de biztosan szeretni fogod az ízét. A feltétekkel bátran kísérletezz.
Szénhidrátmentes pizzatészta
Hozzávalók 4 személyre
- 130 gramm mandulaliszt
- 60 gramm kókuszliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
- 1 kávéskanál só
- 5 evőkanál vaj
- 170 gramm mozzarella
- 1 darab tojás
Elkészítés:
Egy deszkát hintsünk meg mandulaliszttel.
Egy nagyobb méretű serpenyőben, alacsony hőmérsékleten olvasszuk meg a reszelt sajtot és a vajat, jól keverjük össze. Ezután vegyük le a serpenyőt a tűzhelyről. Adjuk hozzá a mandulalisztet, a kókuszlisztet, a sütőport, a fokhagymaport és a sót. Egy picit hagyjuk kihűlni, majd üssük bele a tojást. Keverjük jól össze, amíg össze nem áll a tészta, majd borítsuk ki egy deszkára. Gyúrjuk át, ha még ragadósnak érezzük, adjunk hozzá mandulalisztet.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Két sütőpapír közt nyújtsuk ki a tésztát, majd vegyük le róla a felső sütőpapírt. A pizza szélét kicsit pöndörítsük fel, hogy vastagabb legyen. Tegyük a pizzát egy tepsire, majd süssük 10-15 percig. Vegyük ki a sütőből, majd tegyünk rá tetszőleges feltéteket. Ezt a pizzaszószt is gyorsan elkészítheted hozzá
Fotó: Getty Images