Így lesz tényleg finom a pizza karfiolból - Szénhidrát- és gluténmentes

karfiolpizza cover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Ez most tényleg csalás, de olyan, amit érdemes kipróbálni: pizzatészta, ami minden diétába belefér.

Kezdjük elölről: gondoljunk erre az ételre úgy, mint egy új, különleges, még sosem kóstolt lepényre, ami mellesleg karfiolból készül, és paradicsom, sajt meg más egyebek vannak a tetején. Ebben az esetben egyszerűen csak rácsodálkozunk, milyen szuper, praktikus, egészséges zöldséges étel ez, amit nem is bonyolult elkészíteni. Így biztosan kellemes meglepetést fog szerezni, mert valóban az: egy furcsa, de nagyon klassz étel, ami történetesen optikailag hasonlíthat a pizzára, de ízében és állagában mégsem.

Különösen azoknak való, akik szeretnek új dolgokat kipróbálni, több zöldséget ennének, de nem olyan típusok, akiknek megdobban a szíve egy nagy adag sült zöldség látványától, illetve az olyan trükközni vágyó szülőknek is praktikus, akik sehogyan sem tudnak zöldséget csempészni a gyerek étrendjébe. 

Karfiolpizza

karfiolpizza

Hozzávalók 4 személyre:

Az alaphoz

  • 1 nagyobb fej karfiol
  • 2 darab tojás
  • 0.5 teáskanál
  • 3 evőkanál reszelt sajt (pl. grana padano)
  • 2 evőkanál darált mandula

A feltéthez

  • pizzaszósz
  • 400 gramm mozzarella
  • 100 gramm sonka
  • bazsalikom vagy rukkola
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokon, egy nagy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral.

Egy nagy lábosban vizet forralunk. A karfiolt rózsáira szedjük, a vízbe dobjuk, három percig főzzük. Leszűrjük, lehűtjük, szűrőben lecsepegtetjük, és konyharuhára szedjük. Teljesen megszárítjuk, majd aprítógépben vagy kézi reszelővel lereszeljük. Egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a mandulát, a reszelt sajtot, sózzuk és összekeverjük. 

Az így kapott tésztát a sütőlapra nyomkodjuk, amilyen egyenletesen csak tudjuk. Lehet kerek alakra törekedni, ahogy tetszik. A sütőbe toljuk 10 percre. Közben előkészítünk egy másik, a használttal megegyező méretű tepsit, ezt is kibéleljük sütőpapírral. Ha az idő lejárt, a tésztára fektetjük a tepsit, és határozott mozdulattal megfordítjuk. A tésztát visszatesszük a sütőbe, és a másik oldalán is tíz percig sütjük.

Elkészítjük a pizzaszószt és előkészítjük a feltéteket, majd az idő leteltével kivesszük a sütőből a tésztát, megkenjük a szósszal, megrakjuk a feltétekkel, visszatoljuk és addig sütjük, míg kissé rá nem olvad a sajt. 

A végén friss zöldekkel szórva tálaljuk.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük