![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így lesz tényleg finom a pizza karfiolból - Szénhidrát- és gluténmentes
![karfiolpizza cover](https://kep.index.hu/1/0/3136/31367/313672/31367261_2408495_a1211a72e1ed21bb9b0c6f5d1666ca00_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ez most tényleg csalás, de olyan, amit érdemes kipróbálni: pizzatészta, ami minden diétába belefér.
Kezdjük elölről: gondoljunk erre az ételre úgy, mint egy új, különleges, még sosem kóstolt lepényre, ami mellesleg karfiolból készül, és paradicsom, sajt meg más egyebek vannak a tetején. Ebben az esetben egyszerűen csak rácsodálkozunk, milyen szuper, praktikus, egészséges zöldséges étel ez, amit nem is bonyolult elkészíteni. Így biztosan kellemes meglepetést fog szerezni, mert valóban az: egy furcsa, de nagyon klassz étel, ami történetesen optikailag hasonlíthat a pizzára, de ízében és állagában mégsem.
Különösen azoknak való, akik szeretnek új dolgokat kipróbálni, több zöldséget ennének, de nem olyan típusok, akiknek megdobban a szíve egy nagy adag sült zöldség látványától, illetve az olyan trükközni vágyó szülőknek is praktikus, akik sehogyan sem tudnak zöldséget csempészni a gyerek étrendjébe.
Karfiolpizza
![karfiolpizza](https://kep.index.hu/1/0/3136/31367/313672/31367293_1c7d0d7cbf680a2ae35756efbf222db0_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
Az alaphoz
- 1 nagyobb fej karfiol
- 2 darab tojás
- 0.5 teáskanál só
- 3 evőkanál reszelt sajt (pl. grana padano)
- 2 evőkanál darált mandula
A feltéthez
- pizzaszósz
- 400 gramm mozzarella
- 100 gramm sonka
- bazsalikom vagy rukkola
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokon, egy nagy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral.
Egy nagy lábosban vizet forralunk. A karfiolt rózsáira szedjük, a vízbe dobjuk, három percig főzzük. Leszűrjük, lehűtjük, szűrőben lecsepegtetjük, és konyharuhára szedjük. Teljesen megszárítjuk, majd aprítógépben vagy kézi reszelővel lereszeljük. Egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a mandulát, a reszelt sajtot, sózzuk és összekeverjük.
Az így kapott tésztát a sütőlapra nyomkodjuk, amilyen egyenletesen csak tudjuk. Lehet kerek alakra törekedni, ahogy tetszik. A sütőbe toljuk 10 percre. Közben előkészítünk egy másik, a használttal megegyező méretű tepsit, ezt is kibéleljük sütőpapírral. Ha az idő lejárt, a tésztára fektetjük a tepsit, és határozott mozdulattal megfordítjuk. A tésztát visszatesszük a sütőbe, és a másik oldalán is tíz percig sütjük.
Elkészítjük a pizzaszószt és előkészítjük a feltéteket, majd az idő leteltével kivesszük a sütőből a tésztát, megkenjük a szósszal, megrakjuk a feltétekkel, visszatoljuk és addig sütjük, míg kissé rá nem olvad a sajt.
A végén friss zöldekkel szórva tálaljuk.
Fotók: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!