![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
Így lesz tényleg finom a pizza karfiolból - Szénhidrát- és gluténmentes
![karfiolpizza cover](https://kep.index.hu/1/0/3136/31367/313672/31367261_2408495_a1211a72e1ed21bb9b0c6f5d1666ca00_wm.jpg)
Cikkek
![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
![Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül](https://kep.index.hu/1/0/5963/59631/596318/59631837_4409375_c86cd2eca04d0f5553398031dbaca50a_wm.jpg)
Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül
![Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom](https://kep.index.hu/1/0/5992/59928/599288/59928825_4432145_9b588b07d82ee6ebcf22ffbe00710f82_wm.jpg)
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Ropogós
![Ennyi mindenre képes a gyömbér: az immunerősítés csak a jéghegy csúcsa](https://kep.index.hu/1/0/6000/60006/600065/60006531_4437979_1b28bbc0d49ee3b6a66490f1735fa47f_wm.jpg)
Ennyi mindenre képes a gyömbér: az immunerősítés csak a jéghegy csúcsa
![Magyaros bableves sertéshússal: olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál](https://kep.index.hu/1/0/5976/59769/597691/59769131_4419639_67cf495e203f30613d991f23694d3c9b_wm.jpg)
Magyaros bableves sertéshússal: olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál
![A legkrémesebb gombás rizottó mentesen: tartalmas, bekuckózós egytálétel](https://kep.index.hu/1/0/5964/59649/596494/59649415_4410681_1d3519360189f3d312f99a4b9a08a253_wm.jpg)
A legkrémesebb gombás rizottó mentesen: tartalmas, bekuckózós egytálétel
![Puha mákos kuglóf citrusokkal: könnyű, kevert tésztás sütit mutatunk](https://kep.index.hu/1/0/6002/60021/600212/60021297_4439023_a692c4a36fb42a1736f789cb6fbf13ce_wm.jpg)
Puha mákos kuglóf citrusokkal: könnyű, kevert tésztás sütit mutatunk
![Felismered a híres tésztaételeket egy képről? Teszteld a tudásod!](https://kep.index.hu/1/0/6000/60007/600072/60007275_4438021_736db6d9db19265a12e20d231903d6db_wm.jpg)
Felismered a híres tésztaételeket egy képről? Teszteld a tudásod!
Ez most tényleg csalás, de olyan, amit érdemes kipróbálni: pizzatészta, ami minden diétába belefér.
Kezdjük elölről: gondoljunk erre az ételre úgy, mint egy új, különleges, még sosem kóstolt lepényre, ami mellesleg karfiolból készül, és paradicsom, sajt meg más egyebek vannak a tetején. Ebben az esetben egyszerűen csak rácsodálkozunk, milyen szuper, praktikus, egészséges zöldséges étel ez, amit nem is bonyolult elkészíteni. Így biztosan kellemes meglepetést fog szerezni, mert valóban az: egy furcsa, de nagyon klassz étel, ami történetesen optikailag hasonlíthat a pizzára, de ízében és állagában mégsem.
Különösen azoknak való, akik szeretnek új dolgokat kipróbálni, több zöldséget ennének, de nem olyan típusok, akiknek megdobban a szíve egy nagy adag sült zöldség látványától, illetve az olyan trükközni vágyó szülőknek is praktikus, akik sehogyan sem tudnak zöldséget csempészni a gyerek étrendjébe.
Karfiolpizza
![karfiolpizza](https://kep.index.hu/1/0/3136/31367/313672/31367293_1c7d0d7cbf680a2ae35756efbf222db0_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
Az alaphoz
- 1 nagyobb fej karfiol
- 2 darab tojás
- 0.5 teáskanál só
- 3 evőkanál reszelt sajt (pl. grana padano)
- 2 evőkanál darált mandula
A feltéthez
- pizzaszósz
- 400 gramm mozzarella
- 100 gramm sonka
- bazsalikom vagy rukkola
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokon, egy nagy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral.
Egy nagy lábosban vizet forralunk. A karfiolt rózsáira szedjük, a vízbe dobjuk, három percig főzzük. Leszűrjük, lehűtjük, szűrőben lecsepegtetjük, és konyharuhára szedjük. Teljesen megszárítjuk, majd aprítógépben vagy kézi reszelővel lereszeljük. Egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a mandulát, a reszelt sajtot, sózzuk és összekeverjük.
Az így kapott tésztát a sütőlapra nyomkodjuk, amilyen egyenletesen csak tudjuk. Lehet kerek alakra törekedni, ahogy tetszik. A sütőbe toljuk 10 percre. Közben előkészítünk egy másik, a használttal megegyező méretű tepsit, ezt is kibéleljük sütőpapírral. Ha az idő lejárt, a tésztára fektetjük a tepsit, és határozott mozdulattal megfordítjuk. A tésztát visszatesszük a sütőbe, és a másik oldalán is tíz percig sütjük.
Elkészítjük a pizzaszószt és előkészítjük a feltéteket, majd az idő leteltével kivesszük a sütőből a tésztát, megkenjük a szósszal, megrakjuk a feltétekkel, visszatoljuk és addig sütjük, míg kissé rá nem olvad a sajt.
A végén friss zöldekkel szórva tálaljuk.
Fotók: Ács Bori/Sóbors