
Ragacsos, szezámmagos csirkemell otthon készítve - Jobb lesz, mint a kifőzdében

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
A sós és édes ízek találkozása az ételekben nagy kedvencem. Pláne, ha ez az édesség mézből származik.
Van ez a megmagyarázhatatlan vonzódásom a kínai étkezdék iránt. Lehet az ott használt adalékanyagokkal magyarázni, ami egyesek szerint valamiféle függőséget okoz, nem tudom, de tény az, hogy bizonyos időközönként az iroda sarkán lévő kis kínai felé veszem az irányt. De amennyire máshol szeretem a változatosságot, itt mindig egyféle ételt rendelek: mézes-szezámmagos csirkemellet rizstésztával és csípős káposztasalátát. Ezt a csirkét sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnánk, és máris többször élvezhetjük a némelyikünknél már-már addikcióba hajló kínai ételek ízét. És nem lesz benne nátrium-glutamát.
Szezámmagos-mézes csirkemell

Hozzávalók 4 személyre
Pác a húshoz
- 50 dekagramm csirkemell
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál olaj
- ízlés szerint só
Máz
- 3 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál méz
- 50 gramm szezámmag
- 1 teáskanál szójaszósz
Elkészítés:
A húst vágjuk fel ízlés szerinti nagyságúra, tegyük egy tálba, sózzuk, és locsoljunk rá szójaszószt, és hagyjuk pácolódni kicsit. A ketchupot, a mézet, a szójaszószt és a szezámmagot keverjük össze, ez lesz a máz.
Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, és süssük ki benne a csirkéket, majd egy papírtörlőre szedjük ki, hogy a felesleges olajat beszívja. A még forró húsokat forgassuk bele a mázba, és szórjuk még meg egy kis plusz szezámmaggal.
Fotó: Getty Images