Pofonegyszerű csípős káposztasaláta: a kínai étkezdék királya

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A Magyarországon található kínai éttermekkel/kifőzdékkel úgy vagyok, mint a McDonald's-dzal, bizonyos időközönként megkívánom. Biztos vagyok benne, hogy valami olyan adalékanyag miatt, ami függővé tesz.

Azzal is tisztában vagyok, hogy az itthoni kínai éttermek nagy része ugyanazt az ételt kínálja, olyan az érzésünk, mintha egy konyhán főznének és onnan terítenék szét az ételeket mindenhova. Menza feeling, na.

Ettől függetlenül van egy pár étel, amit nagyon szeretek. Ezeket szoktam váltogatni, ha kínait kíván a gyomrom. Na, de nem is ez a lényeg, hanem a saláta, történetesen a csípős káposztasaláta, amely nélkül számomra nem létezik étkezés.

Salátaimádat

A káposztasalátát amúgy is imádom. Kezdve anyu édes-ropogós utánozhatatlan savanyúságától, amely magában is isteni és nem lehet eleget enni belőle, a kicsit töményebb, de szintén imádott coleslaw salátán át egészen a kínai csípős káposztasalátáig. Ez utóbbi miatt járok csak igazán kínaizni, bármit rendelek, biztos, hogy egy adag saláta is kerül mellé. Szerencsére otthon is könnyen elkészíthető, és pár napig kiválóan eláll a hűtőben. 

Kínai csípős káposztasaláta

kínai csípős káposztasaláta recept

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 1 fej káposzta
  • 2 darab sárgarépa
  • 2 evőkanál ecet
  • 2 evőkanál olaj
  • ízlés szerint
  • 1 evőkanál cukor
  • ízlés szerint chili
  • 2 evőkanál víz
Recept idők

Elkészítés:

A káposztát és a répát reszeljük le és sózzuk meg. Hagyjuk állni, hogy levet eresszen. A chilit a cukorral, az ecettel, az olajjal és a vízzel összekeverem. Nyomkodjuk ki a zöldséget és keverjük az ecetes-olajos keverékhez. Tegyük egy kis időre hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Fotó: Szász Eszter/Sóbors

Ezt is szeretjük