Pofonegyszerű csípős káposztasaláta: a kínai étkezdék királya
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Mennyei, krémes rizskoch: a nagyi receptje alapján
Ropogós
Ne dobd ki a tökmagot! Készíts belőle ropogtatnivalót
Sajtos-baconos leveles tészta: forró levegős sütőben készül
Foszlós fahéjas csiga mascarponés mázzal: melegítő őszi desszert
Egészben sült, fűszeres karfiol: ez lesz az új kedvenced
Fahéjas zabkása gyümölcsökkel: így készül az őszi változat
A Magyarországon található kínai éttermekkel/kifőzdékkel úgy vagyok, mint a McDonald's-dzal, bizonyos időközönként megkívánom. Biztos vagyok benne, hogy valami olyan adalékanyag miatt, ami függővé tesz.
Azzal is tisztában vagyok, hogy az itthoni kínai éttermek nagy része ugyanazt az ételt kínálja, olyan az érzésünk, mintha egy konyhán főznének és onnan terítenék szét az ételeket mindenhova. Menza feeling, na.
Ettől függetlenül van egy pár étel, amit nagyon szeretek. Ezeket szoktam váltogatni, ha kínait kíván a gyomrom. Na, de nem is ez a lényeg, hanem a saláta, történetesen a csípős káposztasaláta, amely nélkül számomra nem létezik étkezés.
Salátaimádat
A káposztasalátát amúgy is imádom. Kezdve anyu édes-ropogós utánozhatatlan savanyúságától, amely magában is isteni és nem lehet eleget enni belőle, a kicsit töményebb, de szintén imádott coleslaw salátán át egészen a kínai csípős káposztasalátáig. Ez utóbbi miatt járok csak igazán kínaizni, bármit rendelek, biztos, hogy egy adag saláta is kerül mellé. Szerencsére otthon is könnyen elkészíthető, és pár napig kiválóan eláll a hűtőben.
Kínai csípős káposztasaláta
Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 fej káposzta
- 2 darab sárgarépa
- 2 evőkanál ecet
- 2 evőkanál olaj
- ízlés szerint só
- 1 evőkanál cukor
- ízlés szerint chili
- 2 evőkanál víz
Elkészítés:
Fotó: Szász Eszter/Sóbors