Szilvás-őszibarackos cobbler egyszerűen: ropogós vajas tészta kerül a gyümölcs tetejére
A szilvás-őszibarackos cobbler lényege, hogy alul sül a gyümölcs, és a tetején halmokban pirul meg a tészta.
Sütőporra nem is lesz szükség, mivel a jól felvert tojáshabnak köszönhetően szép nagyra fog nőni a sütemény. A kakaós finomság szilva nélkül is készülhet, csak úgy simán, de más gyümölcs is jól illik a tésztába – körte vagy alma.
Ha már most van szezonja, maradjunk a szilvánál: miután kimagoztad, helyezd keverőtálba, szórj rá 1-2 evőkanál barna cukrot, 1 teáskanál fahéjat és 2-3 evőkanál rumaromát, majd keverd egybe. Minden gyümölcsdarab kapjon az ízesítőkből, majd így helyezd a masszába, még különlegesebb íze lesz a gusztusos süteménynek.
A tojásokat válasszuk szét.
A tojássárgáját a vajjal és a cukor felével keverjük habosra, adjuk hozzá a narancs facsart levét és reszelt héját.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, közben adagoljuk hozzá fokozatosan a maradék cukrot.
A sárgáját óvatosan forgassuk egybe a fehérjével.
A lisztet a kakaóval szitáljuk egybe, adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd adagoljuk a tojásos keverékhez, utána simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe vagy formába (méret: 40x28 cm).
A szilvát magozzuk ki és helyezzük a masszába, 160 fokosra előmelegített sütőben 40-50 alatt süssük készre, a sütésnél alkalmazzunk tűpróbát.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu