Mamaféle ecetes saláta színes zöldségekkel: sültek és pörkölt mellé is tökéletes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A ropogós saláta maradék zöldségekből is készülhet, mindenféle húsos fogás mellé remek kísérő.
Nyáron a nagymamám egyik kedvelt hobbija volt, hogy télire feltöltötte a kamrát mindenféle finomsággal. A gyűjteményből a lecsó sem hiányozhatott, épp ezért mindig volt otthon rengeteg paradicsom és paprika. Persze nem zárta az összes zamatos zöldséget üvegbe, a mama gyakran készített belőlük ecetes salátát is.
A vitaminbomba egyszerűen készül, egy kevés ecet is elég rá, de úgy is készülhet, hogy 2 deciliter vízbe keversz bele 2-3 evőkanál ecetet és ugyanennyi cukrot. Utóbbi mennyisége tőled függ, attól, hogy mennyire szereted édesen a salátát. Az öntetet tedd hűtőbe, majd tálalás előtt öntsd a zöldségekre, a hideg saláta a nyári hőségben nagyon jól fog esni, sültek, rántott hús, pörköltfélék mellé is tökéletesen illik. A paprikafajtákat érdemes mixelni, ha nem szereted a csípőset, akkor kápiát vagy pritamint használj helyette.
Színes ecetes saláta
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab tv-paprika
- 2 darab hegyes-erős paprika
- 6 darab koktélparadicsom
- 3 darab lilahagyma
- só ízlés szerint
- 2 evőkanál ecet
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsuk meg és tetszőlegesen daraboljuk fel őket. A legjobb, ha a hagymát vékony csíkokra vágjuk, a paprikákat szintén, a paradicsomot félbe.
A zöldségeket először sóval forgassuk egybe, majd 5 perc után ecettel.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors