
Mennyei szőke brownie: a kevert tésztába csokidarabok is kerülnek

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Marry me csicseriborsó: krémes, fűszeres és ellenállhatatlan

Pihe-puha kefires, meggyes kocka: csak keverj össze mindent

Könnyed, krémes tökfőzelék: édeskés és különleges

Így készül a dubaji kakaós csiga: illatos, foszlós csoda

Grillezett, szaftos szűzpecsenye: mennyei páccal készül a hús
A blondie a brownie fehér változata, magyarul szőke brownie-nak szokták nevezni az édes desszertet.
Az amerikaiak kedvenc kevert sütijét nem szabad túlsütni, mert száraz lesz a tésztája, akkor jó, ha kicsit ragacsos a belseje. A szőke brownie tésztájában is helyet kap a csoki, de a megszokott tejcsoki helyett fehérrel dolgozz.
Úgy lesz igazán finom a sütemény, ha többféle csokoládét keversz bele, ezért érdemes csokicseppekkel dúsítani, de ha szeretnéd, használhatsz aszalt vörös áfonyát is. Persze, máshogy is izgalmasabbá lehet tenni a tésztát, a liszt egy részét őrölt mandulára vagy kókuszreszelékre cserélheted.
Szőke brownie

Hozzávalók 6 személyre
- 25 dekagramm liszt
- 1 csipet só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 10 dekagramm vaj
- 20 dekagramm fehér csokoládé
- 5 darab tojás
- 15 dekagramm cukor
- 10 dekagramm csokicsepp
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk keverőtálba, keverjük el benne a sót és a szódabikarbónát.
A fehér csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd keverjük el benne a vajat.
A tojásokat a cukorral keverjük habosra, utána forgassuk a fehér csokis keverékbe, végül pedig a lisztes tál tartalmával is keverjük egybe.
A bekevert masszához adjuk hozzá a csokicseppeket, majd az egészet simítsuk tepsibe (20x30 centiméter), majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images