Szűzérme párizsi bundában: még soha nem volt ilyen finom a hús

spszcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A frissensültek színes palettáján a párizsi bunda régi kedvenc, melyet otthon játszi könnyedséggel lehet elkészíteni.

A frissensültek sikere töretlen, a legnépszerűbb a listán a rántott hús zsemlemorzsás panírban, de ezenkívül még sokféle ruhát kaphat az alap. Az egyik legfinomabb a párizsi bunda, melyet kétféle variációban is elkészíthetsz.

A legismertebb változat, amikor a tojást felverik és belemártják a szeleteket, majd forró olajban megsütik. Így elég vékonyka lesz a hús ruhája, épp ezért sokan lisztben is megforgatják a szeleteket, csak utána küldik a tojásfürdőbe.

A párizsi bundának ismert egy másik, úgynevezett vendéglős változata, melyben a bunda ízletesebb. A felvert tojáshabnak köszönhetően a hús ruhája vastagabb, mégsem mondható nehéznek, a szelet szépen át tud sülni a bunda alatt.

Fűszerezd bátran!

A párizsi szelet készítésénél érdemes a tojásos bundát fűszerezni, úgy sokkal ízletesebb lesz. Elég sóval, borssal és fokhagymával gazdagítani a tojást, ha azonban szereted a pikánsabb ízeket, csak bátran a tüzes aromákkal. A párizsias bunda jól áll a csirkének, pulykának és sertéshúsnak is. Ha ünnepibb, különlegesebb alkalomra kínálnád, akkor sertésszűzzel próbáld ki.

Szűzérme párizsi bundában

spszckt

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg szűzérme
  • só ízlés szerint
  • 3 darab tojás
  • fehér bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 bögre finomliszt
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A húst szeleteljük fel, majd klopfoljuk ki.

A szeleteket sózzuk le.

A tojást válasszuk szét.

A tojássárgájához adjuk hozzá a fehér borsot, Cayenne-t és a fokhagyma-granulátumot, alaposan keverjük össze. Ezután az 1 evőkanál lisztet is adjuk hozzá.

A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk egybe a sárgájával.

A hússzeleteket először forgassuk meg a lisztben, utána mártsuk a tojásos keverékbe. A húst szúrjuk villára, a felesleges bundát csepegtessük le, majd tegyük a forró olajba és süssük aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük