
Szűzérme párizsi bundában: még soha nem volt ilyen finom a hús

A frissensültek színes palettáján a párizsi bunda régi kedvenc, melyet otthon játszi könnyedséggel lehet elkészíteni.
A frissensültek sikere töretlen, a legnépszerűbb a listán a rántott hús zsemlemorzsás panírban, de ezenkívül még sokféle ruhát kaphat az alap. Az egyik legfinomabb a párizsi bunda, melyet kétféle variációban is elkészíthetsz.
A legismertebb változat, amikor a tojást felverik és belemártják a szeleteket, majd forró olajban megsütik. Így elég vékonyka lesz a hús ruhája, épp ezért sokan lisztben is megforgatják a szeleteket, csak utána küldik a tojásfürdőbe.
A párizsi bundának ismert egy másik, úgynevezett vendéglős változata, melyben a bunda ízletesebb. A felvert tojáshabnak köszönhetően a hús ruhája vastagabb, mégsem mondható nehéznek, a szelet szépen át tud sülni a bunda alatt.
Fűszerezd bátran!
A párizsi szelet készítésénél érdemes a tojásos bundát fűszerezni, úgy sokkal ízletesebb lesz. Elég sóval, borssal és fokhagymával gazdagítani a tojást, ha azonban szereted a pikánsabb ízeket, csak bátran a tüzes aromákkal. A párizsias bunda jól áll a csirkének, pulykának és sertéshúsnak is. Ha ünnepibb, különlegesebb alkalomra kínálnád, akkor sertésszűzzel próbáld ki.
Szűzérme párizsi bundában

Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg szűzérme
- só ízlés szerint
- 3 darab tojás
- fehér bors ízlés szerint
- 1 teáskanál cayenne-bors
- 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
- 1 evőkanál liszt
- 1 bögre finomliszt
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A húst szeleteljük fel, majd klopfoljuk ki.
A szeleteket sózzuk le.
A tojást válasszuk szét.
A tojássárgájához adjuk hozzá a fehér borsot, Cayenne-t és a fokhagyma-granulátumot, alaposan keverjük össze. Ezután az 1 evőkanál lisztet is adjuk hozzá.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk egybe a sárgájával.
A hússzeleteket először forgassuk meg a lisztben, utána mártsuk a tojásos keverékbe. A húst szúrjuk villára, a felesleges bundát csepegtessük le, majd tegyük a forró olajba és süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!