A sűrű és savanykás tárkonyos csirkeraguleves receptje - Tejszínnel az igazi

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tárkonyos csirkeraguleves lassan, de biztosan átvette nálunk az egyszerű húsleves helyét a vasárnapi asztalon. Ez az alattomos leves ugyanis olyan finom, hogy egy-kettőre belopja magát az emberek szívébe, ráadásul hidegen is isteni.

Míg nyáron inkább a könnyű levesekhez vonzódunk, ahogy hűl az idő, úgy költöznek vissza a menükbe a testesebb, tartalmasabb ételek. A csirkeraguleves tökéletes az átmeneti időszakra, hiszen könnyebb, mint az igazi nagypályások, a babgulyás, vagy a lencseleves, mégis elég tartalmas ahhoz, hogy jóllakjon vele az ember, akár önálló fogásként is.

Sok asztalon kerül mellé kenyér, vagy zsömle amitől még kiadósabb lesz. Vacsorára is tökéletes, főleg hidegen, mert nem terheli meg a gyomrot. Szemben a klasszikus őszi-téli levesekkel, a tárkonyos ragu melegebb időben is fogyasztható, hiszen savanykássága segít elviselni a hőséget.

Pillanatokon belül szeretni fogja az egész család, még akkor is, ha egészen idáig esküdtek a klasszikus csirkehúslevesre. Nálunk minden alkalommal perceken belül elfogy, és szinte sosem éri meg, hogy megkóstolhassuk hidegen.

Tárkonyos csirkeraguleves

Tarkonyos-csirkeraguleves-kicsi

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 0.5 kilogramm csirkemell
  • 30 dekagramm csiperkegomba
  • 30 dekagramm zöldborsó
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 deciliter főzőtejszín
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • ízlés szerint tárkony
  • ízlés szerint Só,
  • ízlés szerint Vegeta
  • ízlés szerint petrezselyem
  • 1 darab fehérrépa
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, és fehérre sütjük, ezután megszórjuk tárkonnyal, petrezselyemmel, sóval és borssal.

Mellé dobjuk a zöldségeket (a borsót, az apróra felvágott gombát, fehér- és sárgarépát), majd azokat is megfuttatjuk az olajon, végül az egészet felöntjük vízzel, és hozzáadjuk az ételízesítőt. Ehelyett húsleveskocka, vagy húsleves alaplé is tökéletesen megfelel. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

Ha a leves megfőtt, tejszínnel vagy tejföllel behabarjuk. Ehhez egy kanál finomlisztet csomómentesre keverünk egy deci főzőtejszínben, majd a keveréket hozzáadjuk a leveshez. Akik szeretnék kiemelni a savanykás ízeket, pár csepp citromlevet is önthetnek bele ezen a ponton.

A kész levest 1-2 percig forraljuk, hogy az étel besűrűsödjön, és az ízek összeérjenek, majd levesszük a tűzről. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.

Ezt is szeretjük