
A legjobb cukrászkrém tejmentesen: az egyszerű péksütit is feldobja

Ha az édes reggelik rajongója vagy, akkor ezt a hamis vajkrémet semmiképp ne hagyd ki, hiszen croissant, kekszek vagy egyéb péksütik fenomenális kiegészítője lehet.
Ha unod már a megszokott reggeliket, vagy csak feldobnád az egyszerű pékárukat, akkor ez egy remek választás lesz. Növényi alapanyagok alkotják, így ez a krém laktózérzékenyként is szuper alternatívája a süteménykrémeknek.
Az összeállításához mindössze egy kézi mixerre lesz szükséged, de ha esetleg nincs, az sem tragédia, egy habverővel is elérheted a kívánt, habos állagot.
Tejmentes süteménykrém

Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 bögre növényi ital (kókusz, zab vagy mandula)
- 3 ek kukoricakeményítő vagy vaníliás pudingpor
- 0.5 bögre cukor
- 1 ek vaníliakivonat
- 1 csipet kurkumapor (a színezéshez)
- 1 csipet só
- 4 ek növényi vajhelyettesítő (szobahőmérsékletű)
Elkészítés:
Egy kevés növényi itallal keverjük csomómentesre a keményítőt vagy a pudingport, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliát, a kurkumát és a sót, és a maradék italhoz öntve főzzünk belőle sűrű pudingot. Tegyük félre, és várjunk, amíg teljesen kihűl.
Közben a vajhelyettesítőt vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.
Adjuk a kihűlt pudinghoz, és kézi mixer segítségével habosítsuk őket homogén állagúra.
Hűtőben pihentessük legalább 1 órát, majd ha megdermedt, tetszés szerint kenjük süteményekbe, péksütikbe.
Fotók: Getty Images

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Olvasd el ezt is!