A legjobb cukrászkrém tejmentesen: az egyszerű péksütit is feldobja

Vegan vajas croissant krem 2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha az édes reggelik rajongója vagy, akkor ezt a hamis vajkrémet semmiképp ne hagyd ki, hiszen croissant, kekszek vagy egyéb péksütik fenomenális kiegészítője lehet.

Ha unod már a megszokott reggeliket, vagy csak feldobnád az egyszerű pékárukat, akkor ez egy remek választás lesz. Növényi alapanyagok alkotják, így ez a krém laktózérzékenyként is szuper alternatívája a süteménykrémeknek

Az összeállításához mindössze egy kézi mixerre lesz szükséged, de ha esetleg nincs, az sem tragédia, egy habverővel is elérheted a kívánt, habos állagot.

Tejmentes süteménykrém

Vegan vajas croissant krem

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 bögre növényi ital (kókusz, zab vagy mandula)
  • 3 ek kukoricakeményítő vagy vaníliás pudingpor
  • 0.5 bögre cukor
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 1 csipet kurkumapor (a színezéshez)
  • 1 csipet
  • 4 ek növényi vajhelyettesítő (szobahőmérsékletű)
Recept idők

Elkészítés:

Egy kevés növényi itallal keverjük csomómentesre a keményítőt vagy a pudingport, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliát, a kurkumát és a sót, és a maradék italhoz öntve főzzünk belőle sűrű pudingot. Tegyük félre, és várjunk, amíg teljesen kihűl.

Közben a vajhelyettesítőt vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.

Adjuk a kihűlt pudinghoz, és kézi mixer segítségével habosítsuk őket homogén állagúra. 

Hűtőben pihentessük legalább 1 órát, majd ha megdermedt, tetszés szerint kenjük süteményekbe, péksütikbe.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük