A legjobb cukrászkrém tejmentesen: az egyszerű péksütit is feldobja
Ha az édes reggelik rajongója vagy, akkor ezt a hamis vajkrémet semmiképp ne hagyd ki, hiszen croissant, kekszek vagy egyéb péksütik fenomenális kiegészítője lehet.
Ha unod már a megszokott reggeliket, vagy csak feldobnád az egyszerű pékárukat, akkor ez egy remek választás lesz. Növényi alapanyagok alkotják, így ez a krém laktózérzékenyként is szuper alternatívája a süteménykrémeknek.
Az összeállításához mindössze egy kézi mixerre lesz szükséged, de ha esetleg nincs, az sem tragédia, egy habverővel is elérheted a kívánt, habos állagot.
Tejmentes süteménykrém
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 bögre növényi ital (kókusz, zab vagy mandula)
- 3 ek kukoricakeményítő vagy vaníliás pudingpor
- 0.5 bögre cukor
- 1 ek vaníliakivonat
- 1 csipet kurkumapor (a színezéshez)
- 1 csipet só
- 4 ek növényi vajhelyettesítő (szobahőmérsékletű)
Elkészítés:
Egy kevés növényi itallal keverjük csomómentesre a keményítőt vagy a pudingport, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliát, a kurkumát és a sót, és a maradék italhoz öntve főzzünk belőle sűrű pudingot. Tegyük félre, és várjunk, amíg teljesen kihűl.
Közben a vajhelyettesítőt vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.
Adjuk a kihűlt pudinghoz, és kézi mixer segítségével habosítsuk őket homogén állagúra.
Hűtőben pihentessük legalább 1 órát, majd ha megdermedt, tetszés szerint kenjük süteményekbe, péksütikbe.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!