Ínycsiklandó csicseriborsó-krémleves: tejszín krémesíti, krumpli sűríti

7
Nyomtatás
csbklcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Egyszerűen készül, mégis ínycsiklandó leves, melyet izgalmas levesbetéttel tehetsz még különlegesebbé.

Az ősi hüvelyes kiváló fehérjeforrás, vegetáriánusoknak érdemes beépíteniük az étrendjükbe, persze a húsevőknek is ajánlott felfedezniük a sokoldalúságát. A csicseriborsót száraz és konzervváltozatban szerezheted be. Ha szárazzal dolgozol, akkor előző este áztasd be, hogy másnap hamarabb megfőjön. A konzerves esetében azonban csak annyi a dolgod, hogy lecsepegteted, és már készülhet is belőle a finom ebéd.

A csicseriborsónak nagyon jól áll a pikánsabb fűszerezés, ha szereted az intenzív zamatot, akkor chilipehellyel bolondítsd meg. A levest változatosan kínálhatod, pirítóssal, krutonnal, friss fűszernövényekkel, de akár még pirosra sült csicseriborsóval is megszórhatod.

Tejszínes csicseriborsó-krémleves

csbkct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg burgonya
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • víz vagy alaplé szükség szerint
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • 50 dkg csicseriborsó (konzerv)
  • 2 dl főzőtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd miután összeesett, dobjuk rá a zúzott fokhagymát. 1 perc után a kockákra vágott krumplit is keverjük hozzá. Fűszerezzük fűszerpaprikával, köménnyel, sóval és borssal, öntsük fel alaplével vagy vízzel (amennyi ellepi). Főzzük addig, amíg a burgonya megpuhul, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett csicseriborsót.

Körülbelül 10-15 perc múlva botmixerrel pürésítsük a levest, utána keverjük hozzá a tejszínt, 2-3 perc alatt forraljuk egybe.

A csicseriborsó-krémlevest kínáljuk krutonnal, sült hagymával vagy pirosra sütött baconnel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon