Krémes, tejszínes csirkés tészta: vajon pirult gomba gazdagítja

9
Nyomtatás
gombas-csirkes-teszta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha valami laktató, mennyei, mégis gyors ebédet készítenél, ez a krémes csirkés tészta a tökéletes választás!

Bár a leírás és a hozzávalók alapján összetett ételnek tűnhet, valójában nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez az isteni recept! Míg fő a tészta, megsütheted a csirkemellet, utána pedig már csak a szószt kell összeállítani, és tálalhatod is a krémes, tejszínes fogást!

A csirkemell-gomba párosítás mindig nyerő, azonban még tovább fokozhatod az élvezeteket, ha fehérborral, tejszínnel és mustárral kombinálod őket. A végeredmény egy nagyon selymes, szaftos és ízbomba tészta lesz, amit friss petrezselyemmel, de akár aszalt paradicsommal is feldobhatsz!

Tejszínes csirkés-gombás tészta

gombas-csirkes-teszta2

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

  • 2 ek. vaj
  • 2 nagyobb db csirkemellfilé
  • 30 g búzaliszt
  • 0.5 tk. fokhagymapor
  • 0.25 tk. kakukkfű
  • 0.5 tk.
  • ízlés szerint bors

A szószhoz:

  • 2 ek. vaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 250 g csiperkegomba
  • 0.5 tk. kakukkfű
  • 2 ek. búzaliszt
  • 120 ml száraz fehérbor
  • 500 ml alaplé
  • 120 ml tejszín
  • 1.5 tk. dijoni mustár
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 500 g tészta
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát forrásban lévő, sós vízben főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. Szűrjük le, tegyük félre.

Amíg fő a tészta, a csirkemellfiléket vágjuk hosszában félbe, majd itassuk fel róluk a nedvességet. A húst forgassuk meg a kakukkfűvel, fokhagymaporral, sóval és borssal elkevert lisztben.

Olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, majd tegyük rá a csirkemellfiléket. Süssük őket oldalanként 4-5 percig, vagy míg belül átsülnek és kívülről picit megpirulnak. Szedjük őket egy tányérra.

Közben a gombát mossuk meg, vágjuk szeletekre. A hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le.

A szószhoz olvasszuk fel a vajat abban a serpenyőben, amelyben a hús is készült, majd dobjuk rá a vöröshagymát. Dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a fokhagymát. Fél perc múlva dobjuk rá a gombát és a kakukkfüvet is, és addig süssük, míg a gombából kiengedett nedvesség elpárolog, kicsit megpirul. 

Szórjunk rá a gombára 2 ek. lisztet, majd keverjük vele össze. Fokozatosan öntsük fel a fehérborral és 120 ml alaplével, és keverjük csomómentesre a szószt. Ahogy besűrűsödött és csomómentes, öntsük fel a maradék alaplével, közben kevergessük. Sózzuk, borsozzuk, és 5-7 percig főzzük.

Közben a sült csirkemellfiléket vágjuk kockákra vagy csíkokra. 

A szószt öntsük fel a tejszínnel, keverjük bele a mustárt, majd adjuk hozzá a csirkemellet és az aprított petrezselymet is. Főzzük addig, míg picit sűrűsödik.

A kifőtt tésztával egybeforgatva kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon