
20 perces alfredo tészta: omlós csirkemell selymes, tejszínes-fokhagymás szószban
Csak pár egyszerű alapanyagra van szükség ehhez a gyors tésztaételhez, mégis ízgazdag és laktató fogás, egyáltalán nem lesz hiányérzetünk.
Bár a leírás és a hozzávalók alapján összetett ételnek tűnhet, valójában nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez az isteni recept! Míg fő a tészta, megsütheted a csirkemellet, utána pedig már csak a szószt kell összeállítani, és tálalhatod is a krémes, tejszínes fogást!
A csirkemell-gomba párosítás mindig nyerő, azonban még tovább fokozhatod az élvezeteket, ha fehérborral, tejszínnel és mustárral kombinálod őket. A végeredmény egy nagyon selymes, szaftos és ízbomba tészta lesz, amit friss petrezselyemmel, de akár aszalt paradicsommal is feldobhatsz!
A tésztát forrásban lévő, sós vízben főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. Szűrjük le, tegyük félre.
Amíg fő a tészta, a csirkemellfiléket vágjuk hosszában félbe, majd itassuk fel róluk a nedvességet. A húst forgassuk meg a kakukkfűvel, fokhagymaporral, sóval és borssal elkevert lisztben.
Olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, majd tegyük rá a csirkemellfiléket. Süssük őket oldalanként 4-5 percig, vagy míg belül átsülnek és kívülről picit megpirulnak. Szedjük őket egy tányérra.
Közben a gombát mossuk meg, vágjuk szeletekre. A hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le.
A szószhoz olvasszuk fel a vajat abban a serpenyőben, amelyben a hús is készült, majd dobjuk rá a vöröshagymát. Dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a fokhagymát. Fél perc múlva dobjuk rá a gombát és a kakukkfüvet is, és addig süssük, míg a gombából kiengedett nedvesség elpárolog, kicsit megpirul.
Szórjunk rá a gombára 2 ek. lisztet, majd keverjük vele össze. Fokozatosan öntsük fel a fehérborral és 120 ml alaplével, és keverjük csomómentesre a szószt. Ahogy besűrűsödött és csomómentes, öntsük fel a maradék alaplével, közben kevergessük. Sózzuk, borsozzuk, és 5-7 percig főzzük.
Közben a sült csirkemellfiléket vágjuk kockákra vagy csíkokra.
A szószt öntsük fel a tejszínnel, keverjük bele a mustárt, majd adjuk hozzá a csirkemellet és az aprított petrezselymet is. Főzzük addig, míg picit sűrűsödik.
A kifőtt tésztával egybeforgatva kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu