Tejszínes sárgadinnye-krémleves főzés nélkül: jól behűtve az igazi
A hideg, tejszínes sárgadinnyeleves igazi hűsítő a nyári kánikulában, hiszen még főzni sem kell.
Egyél epret minden mennyiségben, amíg szezonja van, ha vigyázol az alakodra, de nassolni szeretnél, tökéletes választás, vagy ha egyszerűen csak valami finomra és egészségesre vágysz. Érdemes jól megfigyelni, milyen gyümölcsöt vásárolsz, ha ezeket a tanácsokat elolvasod, akkor biztosan nem jársz pórul.
Az eper minden süteménynek jól áll, de készíthetsz belőle levest is, amely tulajdonképpen édesség, úgyhogy ne ebéd előtt edd, hanem inkább desszertnek. Nagy előnye, hogy főzni sem kell, így egyrészt gyorsan elkészül, másrészt a vitaminok is benne maradnak. Ha nagyon édes a gyümölcs, nyugodtan csökkentsd a cukor mennyiségét.
Az epret tisztítsuk meg, majd tegyük turmixgépbe. Szórjuk rá a mentát, kanalazzuk bele a görög joghurtot, majd turmixoljuk egyneművé. Adjuk hozzá a cukrot, öntsük rá a tejszínt, és keverjük össze. Ha túl sűrű, öntsünk rá vizet.
Fogyasztás előtt tegyük hűtőbe egy órára. Érdemes pár szem epret félretenni a díszítéshez.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu