Isteni, tejszínes eperkrémleves főzés nélkül: desszertként is megállja a helyét

tejszínes eperkrémleves cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az eperrel bármit kezdesz, isteni lesz, most készíts belőle krémlevest, amelyet inkább édességként fogyassz.

Egyél epret minden mennyiségben, amíg szezonja van, ha vigyázol az alakodra, de nassolni szeretnél, tökéletes választás, vagy ha egyszerűen csak valami finomra és egészségesre vágysz. Érdemes jól megfigyelni, milyen gyümölcsöt vásárolsz, ha ezeket a tanácsokat elolvasod, akkor biztosan nem jársz pórul.

Az eper minden süteménynek jól áll, de készíthetsz belőle levest is, amely tulajdonképpen édesség, úgyhogy ne ebéd előtt edd, hanem inkább desszertnek. Nagy előnye, hogy főzni sem kell, így egyrészt gyorsan elkészül, másrészt a vitaminok is benne maradnak. Ha nagyon édes a gyümölcs, nyugodtan csökkentsd a cukor mennyiségét. 

Tejszínes eperkrémleves főzés nélkül

tejszínes eperkrémleves recept ok

Hozzávalók 4 decihez

  • 1 kilogramm eper
  • 2 evőkanál cukor
  • ízlés szerint mentalevél
  • 220 milliliter tejszín
  • 150 milliliter görög joghurt
  • ízlés szerint víz
Recept idők

Elkészítés:

Az epret tisztítsuk meg, majd tegyük turmixgépbe. Szórjuk rá a mentát, kanalazzuk bele a görög joghurtot, majd turmixoljuk egyneművé. Adjuk hozzá a cukrot, öntsük rá a tejszínt, és keverjük össze. Ha túl sűrű, öntsünk rá vizet. 

Fogyasztás előtt tegyük hűtőbe egy órára. Érdemes pár szem epret félretenni a díszítéshez.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük