10 perces tejszínes-koktélparadicsomos tészta friss petrezselyemmel
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Veletek is előfordult már, hogy alig volt otthon valami, ráadásul a főzésre szánható időtök még az elérhető hozzávalóknál is kevesebb volt? Egészen biztos vagyok benne.
Velem pont ez történt múlt vasárnap, de mivel találtam a hűtőben egy doboz tejszínt és volt otthon koktélparadicsom is, nem volt kérdés, hogy mit dobok össze. A zöldséges 200 méterre van tőlünk, úgyhogy gyorsan leugrottam egy csokor petrezselyemért, és neki is láttam a főzésnek.
A nyerő trió
Nincs annál jobb, amikor kicsit odapirítunk a paradicsomnak, rögtön egy intenzív aromát kap, ráadásul ahogy körülöleli a selymes tejszín és a friss petrezselyem, az maga a csoda. A nyerő trióhoz egy kis fokhagyma, tarka bors és só is csatlakozik, de ezen kívül nincs szükség másra.
Az a legszebb az egész történetben, hogy ezt az egyszerű receptet bármelyik rohanós napon össze lehet dobni, körülbelül 10 perc az összeállítása, ahogy a paradicsomok lepirulnak és a tejszín kicsit besűrűsödik, nincs már mire várni.
Tejszínes-koktélparadicsomos tészta
Hozzávalók 6 adaghoz
- 500 gramm tészta (maccheroni)
- 500 milliliter főzőtejszín
- 250 gramm koktélparadicsom
- 1 marék petrezselyem
- 1 csipet tarka bors
- 1 csipet só
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint sajt
Elkészítés:
Vágjuk félbe a koktélparadicsomokat, vágott felükkel lefelé tegyük őket egy olívaolajjal meglocsolt serpenyőbe, süssük addig őket, amíg meg nem pirulnak és meg nem puhulnak.
Ha kész vannak a paradicsomok, öntsük nyakon őket a tejszínnel, reszeljük bele a fokhagymákat a szószba, sózzuk, borsozzuk. Főzzük pár percig, amíg a tejszín be nem sűrűsödik.
Ha már sűrű, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, 1-2 perc alatt keverjük össze a hozzávalókat.
Melegen, a tésztával együtt, sajttal megszórva tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors