10 perces tejszínes-koktélparadicsomos tészta friss petrezselyemmel

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Veletek is előfordult már, hogy alig volt otthon valami, ráadásul a főzésre szánható időtök még az elérhető hozzávalóknál is kevesebb volt? Egészen biztos vagyok benne. 

Velem pont ez történt múlt vasárnap, de mivel találtam a hűtőben egy doboz tejszínt és volt otthon koktélparadicsom is, nem volt kérdés, hogy mit dobok össze. A zöldséges 200 méterre van tőlünk, úgyhogy gyorsan leugrottam egy csokor petrezselyemért, és neki is láttam a főzésnek.

A nyerő trió

Nincs annál jobb, amikor kicsit odapirítunk a paradicsomnak, rögtön egy intenzív aromát kap, ráadásul ahogy körülöleli a selymes tejszín és a friss petrezselyem, az maga a csoda. A nyerő trióhoz egy kis fokhagyma, tarka bors és só is csatlakozik, de ezen kívül nincs szükség másra. 

Az a legszebb az egész történetben, hogy ezt az egyszerű receptet bármelyik rohanós napon össze lehet dobni, körülbelül 10 perc az összeállítása, ahogy a paradicsomok lepirulnak és a tejszín kicsit besűrűsödik, nincs már mire várni. 

Tejszínes-koktélparadicsomos tészta

tejszines-koktelparis-tesztarecept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 500 gramm tészta (maccheroni)
  • 500 milliliter főzőtejszín
  • 250 gramm koktélparadicsom
  • 1 marék petrezselyem
  • 1 csipet tarka bors
  • 1 csipet
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint sajt
Recept idők

Elkészítés:

Tegyünk fel vizet a tésztának, mire elkészül a tészta, kész a szósz is.

Vágjuk félbe a koktélparadicsomokat, vágott felükkel lefelé tegyük őket egy olívaolajjal meglocsolt serpenyőbe, süssük addig őket, amíg meg nem pirulnak és meg nem puhulnak.

Ha kész vannak a paradicsomok, öntsük nyakon őket a tejszínnel, reszeljük bele a fokhagymákat a szószba, sózzuk, borsozzuk. Főzzük pár percig, amíg a tejszín be nem sűrűsödik.

Ha már sűrű, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, 1-2 perc alatt keverjük össze a hozzávalókat.

Melegen, a tésztával együtt, sajttal megszórva tálaljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük