Görög gyümölcsleves a nyár gyümölcseiből: főzés nélkül is mennyei
Ha a nagy kánikulában nem ácsorognál a tűzhely mellett, ezt a főzés nélküli görög gyümölcslevest készítsd el!
Mi sem esik jobban a forró napokon, mint egy jól behűtött leves. Ez a meggyes egyszerre édes és savanykás, előétel és desszert is lehet, ráadásul hidratál, ami nyáron különösen fontos.
Bár többféleképpen készülhet a leves, érdemes valamilyen tejtermékkel – legyen az tejszín, tej vagy tejföl – lágyítani az ízén, illetve krémesebbé tenni, de vízzel is helyettesítheted, úgy tovább eláll. A hideg meggylevesből nem hiányozhat a fahéj és a szegfűszeg, fűszeresen lesz az igazi, de egy kevés citromot is érdemes belefőzni.
Arra figyelj, hogy a tejszínnel már ne forrald sokáig a levest, mert könnyedén kicsapódhat, darabossá válhat. Ahogy picit besűrűsödött, kapcsold le a lángot, majd jól hűtsd ki.
A meggyet mossuk meg alaposan, magozzuk ki. A citromot is mossuk meg, vágjuk karikákra. Tegyük őket egy nagy lábasba.
Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a fűszereket, a cukrot és a sót. Forrástól számítva 5 percig főzzük.
A tejszínt keverjük ki a vaníliás pudingporral, majd öntsük a leveshez. Forrástól számítva 1-2 percig főzzük, míg picit sűrűsödik, majd kapcsoljuk le alatta a lángot.
Várjunk, míg hűl, majd tegyük hűtőbe, jól behűtve tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu