
Krémes spenótos tészta pirított gombával – 30 perc alatt kész a mennyei ebéd

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Nincs is annál jobb, mikor gyorsan kerül főtt étel az asztalra, nem kell vele sokat bajlódni, csak vígan elfalatozni.
Ha gyorsan szeretnél meleg ételt tenni az asztalra, a tészta a legjobb választás, rengeteg módon készülhet, bőven lehet válogatni a megúszós receptek közül. A mostani is ilyen, az alábbi változatban a fokhagyma a spenót és a gomba dominál - ha máskor is összedobnád ezt a tésztát, könnyedén izgalmasabbá tudod majd tenni.
Tipp
Az alaprecepthez első lépésben fokhagymát kell pirítani, de vigyázz, ne kapjon oda, mert akkor keserű lesz. Ha kész a fokhagyma, a gomba, spenót, végül a tejszín következik. Ha szeretnéd felturbózni a receptet, akkor reszelt sajtot is a szószba keverhetsz, gazdagabb, krémesebb lesz tőle, ha pedig a pikáns ízeket kedveled, 1 teáskanál cayenne-bors vagy chilipor is kerülhet az ételhez. Mindig csak annyit készíts a tésztából, amennyi rögtön el is fogy - ez az étel frissen, melegen a legfinomabb.
Gombás-spenótos tészta

Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm tészta
- 300 gramm gomba
- 200 gramm spenót
- 2 evőkanál vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só és bors
- 300 milliliter tejszín
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A vajat serpenyőben olvasszuk meg, majd dobjuk rá a zúzott fokhagymát, utána a megtisztított, tetszőlegesen feldarabolt gomba is mehet a serpenyőbe. Ízesítsük sóval és borssal. Amikor a gomba megpuhult, elpárolgott alóla a folyadék és picit pirult, a spenót is kerüljön a serpenyőbe, fedő alatt 1-2 perc alatt összeesik. Öntsük rá a tejszínt, forraljuk egybe, majd tálaljuk a tésztával összeforgatva.
Fotó: Getty Images