
Tejszínes szószban sült csirkecomb és póréhagyma – A páctól omlós és nagyon finom lesz a hús

Az egyszerű fogásban az enyhén lisztes bundában pirult combokat tepsibe tesszük, majd tejszínnel nyakon öntve sütjük vajpuhára.
Csirkecombot mindig előszeretettel készítek, hiszen gyorsan elkészül, ráadásul sokféle módon tehetem izgalmassá a zamatos, szaftos húst. Az egyik kedvenc receptemben a csibecombokat lisztes bundában kicsit megsütöm, épp csak annyira, hogy kapjon egy kis színt, majd tepsibe pakolom póréhagymával és fokhagymával együtt. Azért, hogy a pikáns ízek még erőteljesebbek legyenek, kakukkfű is kerül a húshoz, majd tejszínnel nyakon öntve kerül a sütőbe, a krémes szósztól hihetetlenül omlósra fog sülni, bármilyen krumplis vagy rizses köret mellé nagyszerűen illik majd.
A tejszínben való sütést csirkemellel is ki lehet próbálni, omlós és szaftos lesz tőle. A megmaradt tejszínes zsiradékot nem érdemes kidobni, akár ki is lehet mártogatni, vagy eltehetjük a hűtőbe másnapra, ízletes szósz elkészítésénél még jól jöhet.
Tejszínes szószban sült csirkecomb

Hozzávalók 8 darabhoz
- 8 darab csirke alsócomb
- 1 szál póréhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- kevés vaj vagy olaj
- 500 milliliter főzőtejszín
- 4 ág (kisebb) kakukkfű
- 1 bögre liszt
Elkészítés:
A megmosott csirkecombot forgassuk meg lisztben, majd forró serpenyőben, kevés olajon vagy vajon mindkét oldalán süssük fehéredésig.
Ezután a combokat tepsibe helyezzük, sóval és borssal ízesítjük, megszórjuk a kakukkfűvel. A csirke mellé kerülnek még a zúzott fokhagymagerezdek a darabolt póréhagymával együtt, majd ráöntjük a combokra a tejszínt, és 180 fokos sütőbe toljuk 35-45 perce sülni.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!