![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Krémesre sült krumpli tejszínnel nyakon öntve: kevés munkával készül a köret
![tkcover](https://kep.index.hu/1/0/4272/42728/427286/42728622_3261538_482862513c359d3859b9786a9338ed24_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A vékonyra szelt burgonya vajjal rétegezve és tejszínnel nyakon öntve pirul, egyszerű, mégis csodálatos köret.
A krémesre sült burgonya tökéletes kísérő sült csirke mellé, de nem csak köretként kínálhatod, gazdagítva főételnek is tökéletes. Turbózd fel a krumplit főtt tojással, ha pedig nagyon hiányzik a hús, baconnel vagy vékony sonkaszeletekkel dúsítsd. A fűszerekkel is játszhatsz, rozmaringgal, füstölt paprikával vagy chilipehellyel emeld az ízélményt.
A krumplis finomság öreg- és újburgonyából is összedobható. Ha előbbiből készítenéd, törekedj arra, hogy minél vékonyabban szeleteld fel, az új vastagabb is lehet, gyorsabban elkészül. Tejszín helyett tejet is használhatsz, és vegán verzióban is elkészítheted a köretet, ekkor a vajat hagyd ki, a tejterméket pedig cseréld valamilyen növényi italra.
Tejszínnel sült krumpli
![tkct](https://kep.index.hu/1/0/4272/42728/427286/42728634_583dc2e4ec397ac8374b2cc94158268d_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- vaj a forma kikenéséhez
- só és bors ízlés szerint
- 12 dkg vaj
- 2.5 dl tejszín
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát karikázzuk fel amilyen vékonyra csak tudjuk.
A hőálló edényt kenjük ki vajjal.
A felkarikázott krumpli felét helyezzük a formába, fűszerezzük sóval és borssal, majd dobjuk a tetejére a vaj felét kockákra vágva, végül fedjük be a maradék krumplival.
A maradék vajat kockákra vágva szórjuk a krumplira, fűszerezzük sóval és borssal, majd öntsük rá a tejszínt. Toljuk 180 fokos sütőbe, süssük addig, amíg a burgonya megpirul (a sütőtől és a krumpli vastagságától függően 25-45 percig is sülhet).
Az elkészül krumpli tetejét szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!