Sütőben készült tojás tejszínnel sütve - Isteni reggeli kevés munkával
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A tetején remegősre, az alján krémesre sülnek a lágytojások, igazán látványos reggelit tálalhatsz.
Azok a legszebb reggelek, amikor nemcsak sebtében tudsz bekapni pár falatot, hanem van időd nyugodtan, kiadósan is reggelizni. A tojásos ételek nemcsak finomak, hanem egészségesek is, hiszen tele vannak fehérjével, és ha még zöldséget is eszel melléjük, akkor délig biztosan nem éhezel meg és az alakod sem fogja bánni.
A hagyományos rántottán vagy tükörtöjáson kívül is van élet, ha egy kicsit izgalmasabbat szeretnél készíteni, sütheted kenyérben is a tojást, meglátod, sokkal mutatósabb lesz így és nem kell vele sokkal többet dolgozni. Ha pedig egy kis húst is ennél, akkor béleld ki a muffinformát sonkával, abba üsd a tojást, majd told a sütőbe. Akkor lesz tökéletes, ha a sárgája remegős marad, a fehérje pedig szilárd lesz.
Ha a tojás tejszínnel sül, akkor egészen krémes végeredményt kapsz, amit egy kevés parmezánnal még tovább fokozhatsz. Ehhez a fogáshoz kerámiatálakra is szükséged lesz, amelyben majd a tojásokat sütöd. Nemcsak praktikusak, mert hamar megsül bennük az étel, hanem nagyon mutatósak is, amikor szervírozod őket. Salátával, friss kenyérel kínáld a reggelit.
Tejszínnel sütött tojás
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab tojás
- 4 evőkanál vaj
- 4 evőkanál tejszín
- 20 gramm parmezán (reszelt)
- tetejére snidling vagy zöldhagyma zöldje
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A kis kerámiaedényeket kenjük ki 1-1 evőkanál olvasztott vajjal.
Öntsünk 1 evőkanál tejszínt mindegyik tálba, majd mindegyikbe üssünk bele egy tojást is. Szórjuk meg parmezánnal, apróra vágott snidlinggel vagy a zöldhagyma szintén apróra vágott zöldjével, sózzuk, borsozzuk.
Süssük 15 percig, amíg meg nem szilárdul a fehérje, de a sárgája még remegős marad. Frissen, azonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images