![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Látványos reggeli pillanatok alatt: remegősre sül a tojás a kenyér közepén
![tojásostoast](https://kep.index.hu/1/0/3737/37370/373702/37370285_2852561_9efa53eda79e031325df9127fab4d7d7_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Anélkül is laktató, meleg reggelit készíthetsz, hogy sokáig álldogálnál a konyhában, a tojásos toast biztosan a kedvenced lesz.
Ha te is szereted az egyszerű, mégis laktató és tápláló reggeliket, készítsd el ezt a tojással sült toast kenyeret, a meleg napindító pillanatok alatt elkészül és biztosan nem leszel éhes utána. A pirítós, a tükörtojás és az olvadt sajt kerek egészet alkot, minden benne van egy falatban.
Bár a legtöbb recept szerint lefedett serpenyőben kell készíteni a toast kenyeret, nekem egyáltalán nem jött be az a módszer, a kenyér alja megégett, a sajt pedig még alig kezdett el olvadni a tetején. Sütőben sütve viszont tökéletes lett, de azért egy-két dologra oda kell figyelni.
Fontos, hogy forró sütőbe told a tepsit, hogy a meleg levegő egyszerre kezdje el sütni a tojást és pirítani a kenyeret, így éppen egy időben lesz tökéletes mindkettő. A tepsit ne a sütő aljába tedd, mert akkor gyorsan megég a toast alja, én a sütő felső harmadába toltam a rácsot, arra raktam rá. Ha van grillfunkció a sütődön, kapcsold be az utolsó 2 percben, úgy nem csak megolvad, meg is pirul a sajt.
Toast kenyérben sült tükörtojás
![tojásostoast2](https://kep.index.hu/1/0/3737/37370/373702/37370295_2b6affa499e35816c70ac887a89e3df4_wm.jpg)
Hozzávalók 4 darabhoz
- 4 szelet toast kenyér
- 4 darab tojás
- vaj (puha)
- 50 gramm sajt (gouda vagy trappista)
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A toast kenyerek közepét lapogassuk le egy kanál hátlapjának segítségével, hogy egy kis mélyedést képezzünk, de vigyázzunk, ne lyukasszuk át a kenyeret. A széleken hagyjuk meg a peremet, legyen éles a különbség a perem és a lelapított rész között, hogy ne folyjon ki a tojás.
A széleket kenjük meg vajjal. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Tegyük az előkészített kenyérszeleteket a tepsire, majd üssünk mindegyik mélyedésbe egy tojást. Óvatosan, lassan engedjük bele, nehogy túlfolyjon. A tojások tetejét sózzuk, borsozzuk. Szórjuk meg reszelt sajttal a kenyér szélét és a tojásfehérjét, a sárgáját hagyjuk szabadon.
Toljuk a tepsit a forró sütőbe - a rácsot tegyük a sütő felső harmadába -, nagyjából 7-8 percig süssük, ekkor lesz még éppen remegős a tojássárgája. Ha van a sütőnkön grillfunkció, kapcsoljuk be az utolsó 2 percben, hogy a sajt is szépen megpiruljon.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!