![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
A rohanós napok megmentője a házi paradicsomszósz: konzervből 15 perc alatt kész
![pmcover](https://kep.index.hu/1/0/4145/41457/414579/41457929_3164457_04a88069a0d5ec4557246330e1c1231f_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Jól variálható és gyorsan elkészül a házi paradicsomszósz, melyből izgalmas tésztás és húsos fogásokat készíthetsz.
A házi paradicsomszósznak nincsen párja, sokkal finomabb, mint a boltban kapható változatok, ráadásul a saját készítésűbe pontosan tudod, hogy mi kerül, és az ára is sokkal kedvezőbb.
Az ízekben gazdag paradicsomszószt nyáron szokás készíteni friss, érett paradicsomból, ám ez nem jelenti azt, hogy télen ne lehetne ízletes házi mártásod. Ilyenkor jó minőségű, hámozottparadicsom-konzervből készítsd el a szószt. Mutatunk is egy szuper alapreceptet, amit ha szeretnél, bátran dúsíthatsz: ízesítheted bazsalikommal, korianderrel, oregánóval vagy chilivel. A kész szószt használd tésztás, húsos ételek készítésénél, de még pizzatésztára is kenheted.
Téli paradicsomszósz
![pmct](https://kep.index.hu/1/0/4145/41458/414580/41458045_4804221c5e7b3bd70e697fee0b2d5c87_wm.jpg)
Hozzávalók 1 adaghoz
- 1 fej vöröshagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 80 dkg hámozott, kockázott paradicsom (konzerv)
- só és bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A hagymát vágjuk finomra, majd az olajon fonnyasszuk meg, utána öntsük rá a paradicsomkonzervet, ízesítsük sóval, borssal és reszelt fokhagymával. Főzzük lefedve, míg besűrűsödik, majd pürésítsük botmixerrel.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!