
A rohanós napok megmentője a házi paradicsomszósz: konzervből 15 perc alatt kész

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Görögdinnyés margarita: üde, nyári koktélt mutatunk

Mennyei bruschetta otthon: édes, érett paradicsomból a legfinomabb

Hűsítő citromos fagyi 3 hozzávalóból: gép nélkül készül

Frissítő uborkasaláta joghurttal: a legjobb kánikularecept

Paradicsomos töltött paprika jó kaprosan: bulgurral is kipróbálhatod
Jól variálható és gyorsan elkészül a házi paradicsomszósz, melyből izgalmas tésztás és húsos fogásokat készíthetsz.
A házi paradicsomszósznak nincsen párja, sokkal finomabb, mint a boltban kapható változatok, ráadásul a saját készítésűbe pontosan tudod, hogy mi kerül, és az ára is sokkal kedvezőbb.
Az ízekben gazdag paradicsomszószt nyáron szokás készíteni friss, érett paradicsomból, ám ez nem jelenti azt, hogy télen ne lehetne ízletes házi mártásod. Ilyenkor jó minőségű, hámozottparadicsom-konzervből készítsd el a szószt. Mutatunk is egy szuper alapreceptet, amit ha szeretnél, bátran dúsíthatsz: ízesítheted bazsalikommal, korianderrel, oregánóval vagy chilivel. A kész szószt használd tésztás, húsos ételek készítésénél, de még pizzatésztára is kenheted.
Téli paradicsomszósz

Hozzávalók 1 adaghoz
- 1 fej vöröshagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 80 dkg hámozott, kockázott paradicsom (konzerv)
- só és bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A hagymát vágjuk finomra, majd az olajon fonnyasszuk meg, utána öntsük rá a paradicsomkonzervet, ízesítsük sóval, borssal és reszelt fokhagymával. Főzzük lefedve, míg besűrűsödik, majd pürésítsük botmixerrel.
Fotó: Getty Images