Teljes kiőrlésű, méztől puha keksz – Extra gyors sütemény kávé mellé

teljeskiőrlésű mézes keksz cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Van egy fémdobozom, amiben az életmentő kekszeimet tartom, ez a doboz sosem ürülhet ki.

Nem állítom, hogy nassolni egészséges, sőt, de ha már mindenképpen kívánunk a kávénk mellé valami rágcsálnivalót, akkor együnk egy kicsit egészségesebbet. A teljes kiőrlésű lisztből készült sütemény rögtön jó választás, ráadásul cukor helyett mézzel édesítjük.

A méz energia- és szénhidráttartalma is kevesebb, mint a cukoré, de ettől még óvatosan kell fogyasztani, mert a vércukorszintet ugyanolyan gyorsan megemeli. Süteményekbe legjobban az akácméz illik, ezt a kekszet is ezzel a fajtával édesítettük. 

Teljes kiőrlésű mézes keksz

teljeskiőrlésű mézes keksz recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 250 gramm liszt (teljes kiőrlésű)
  • 80 gramm akácméz
  • 50 milliliter olívaolaj
  • 1 darab tojássárgája
  • 1 teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet és a sütőport keverjük össze egy tálban. A közepébe csináljunk egy mélyedést, öntsük bele az olívaolajat, a tojássárgáját és csurgassuk bele a mézet. Először kanállal keverjük össze a masszát, majd a kezünkkel is gyúrjuk össze. Takarjuk le műanyag fóliával, majd tegyük negyed órára a hűtőszekrénybe. Ha kivettük, egy lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki, majd egy pohár vagy sütikiszúró segítségével készítsünk belőle kekszeket. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Tegyük a kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük őket 15 perc alatt aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük