Egytepsis, fűszeres csirkecomb rizzsel összesütve: alig van vele munka

rizsescomb
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha eddig csak száraz vagy éppen összetapadt, íztelen rizst ettél, próbáld ki a sütőben sült, vajas, fűszeres változatot is.

Mindig azok a legjobb receptek, amelyekben a körettel együtt sül a hús, hiszen így gyorsan, kevés munkával készülhet egy laktató, teljes értékű fogás. Általában krumplival vagy más zöldségekkel készül a csirkecomb, most viszont a rizskedvelőknek kedvezünk ezzel a körettel.

A rizs sem unalmas vagy száraz, ha megfelelően van elkészítve, ebben a receptben hagymás alaplében fő, de egy adag vajat is kap a nyakába, hogy még habosabb és krémesebb legyen. Hosszú szemű változatot érdemes használni, a jázmin vagy a basmati a legjobb választás, pont egyszerre fog elkészülni a combbal.

Fűszeres csirkecomb rizzsel sütve

csirkecomb

Hozzávalók 6 személyre:

Csirke:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál
  • 0.25 teáskanál bors
  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 6 darab csirkecomb (alsó, felső)

Rizs:

  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál
  • 0.25 teáskanál bors
  • 375 milliliter alaplé (forró)
  • 315 milliliter víz (forró)
  • 280 gramm hosszú szemű rizs
Recept idők

Elkészítés:

A húshoz:

Egy nagy tálban keverjük össze az olívaolajat a fűszerekkel, majd forgassuk a combokat a pácba, hogy mindenhol befedje őket, hagyjuk benne 15-30 percig.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A rizshez:

Szórjuk egy 20x30 centis jénaiba vagy kerámia sütőtálba az összekockázott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd öntsük rájuk a forró alaplevet és vizet, keverjük bele a vajat, végül adjuk hozzá a rizst, sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze a hozzávalókat.

Tegyük a csirkecombokat a rizsre. Takarjuk le a tálat fóliával, majd toljuk a sütőbe 30 percre.

Ha letelt az idő, szedjük le a fóliát, majd egy kis olívaolajjal kenjük le a combok tetejét. Tegyük vissza 30 percre sülni. Az utolsó pár percben kapcsoljuk grillfunkcióra a sütőt, pirítsuk meg a combok és a rizs tetejét.

Vegyük ki a combokat és a rizst a sütőből, hagyjuk 10 percig pihenni, majd tálalhatjuk is.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük