Sűrű édesburgonya-krémleves almával és zellerrel: nem csak finom, de tele van vitaminnal
Még finomabb az édesburgonya-krémleves, ha egy kis savanykás almával és zellerszárral ízesíted.
Az édesburgonya nem véletlenül vívta ki a helyét a szuperélelmiszerek között: nemcsak isteni finom, de rengeteg olyan tulajdonsága ismert, amelyek miatt több odafigyelést érdemelne. Béta-karotin, C- és E-vitamin-tartalma kimagasló, ugyanakkor bővelkedik olyan tápanyagokban, amelyek meggátolják az étkezés utáni hirtelen vércukorszint-növekedést és -zuhanást. Ezen tulajdonsága rendkívül hasznos, mivel fogyasztását követően nem fog újra rád törni a farkaséhség, így még fogyókúrás, de akár inzulinrezisztens diétába is beilleszthető.
Rengeteg elkészítési módja létezik, bátran próbálkozz a receptekkel, mert ez a szuper zöldség nem okoz csalódást. Pesztószósszal egyenesen fenomenális az összhatás!
Az édesburgonyákat hámozzuk meg és daraboljuk hasábokra. Sózzuk meg, szórjuk rájuk a fenyőmagot, és locsoljuk be az olívaolajjal. Alaposan forgassuk össze a keveréket, hogy az olaj jól átjárja a hasábokat.
Pakoljuk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, fedjük le alufóliával, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. Ezután vegyük le az alufóliát, és süssük további 15 percet, hogy a burgonya és a fenyőmag szépen megpiruljon és roppanós legyen.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu