Vajpuhára sült csirkemell lágy sárgabarackmártással: izgalmas fogás kevés munkával
Ha te is azok közül való vagy, akik szeretik a gyümölcs és a hús párosítását, mindenképp készítsd el ezt a puha, szaftos csirkemellet sárgabarackmártással.
A hagyományos japán konyhára a tradíció, harmónia és az esztétika jellemző. Az étkeiket nagy gondossággal alkotják meg, melyeknek a látványa ínycsiklandó. A különleges fogások otthon is elkészíthetők, az alapanyagok lehet, egy kis utánajárást igényelnek, de az ételek meglepő egyszerűséggel készülnek.
A teriyaki csirke az egyik legnépszerűbb japán fogás, csirkemellből készül, de csirkecombból is kipróbálhatod. Az étel különleges ízéért a szójaszósz, a mirin és a szaké felel. A ragacsos mázat egy kis darab reszelt gyömbérrel még izgalmasabbá teheted. A japánok nagyon szeretik a pirított szezámmagot, gyakori, hogy a teriyaki csirkét is egybeforgatják vele, ha szeretnéd, próbáld ki.
A húst klopfoljuk ki, majd fűszerezzük sóval és borssal mindkét oldalán.
Az olajat öntsük serpenyőbe, és közepes láng felett forrósítsuk fel.
A húst tegyük a serpenyőbe, mindkét oldalán süssük 7-8 percig.
Míg a hús sül, keverjük össze a szósz hozzávalóit (cukor, szójaszósz, mirin, szaké).
A szószt öntsük a húshoz, süssük 2-3 percig, közben fordítsuk meg, hogy mindkét oldalán kapjon belőle.
Az elkészült húst szeleteljük fel, öntsük rá a maradék szószt. A teriyaki csirke mellé rizst és párolt zöldségeket kínáljunk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu