Ropogós tésztabundában sült cukkinivirág: tökéletes olasz előétel

6
Nyomtatás
cukkinivirag-cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha még sosem kóstoltad a cukkinivirágot, itt az ideje, ha tésztabundában sütöd, tökéletes, izgalmas és nagyon mutatós előétel válik belőle!

Ha jártál már Olaszországban, egész biztosan találkoztál a sült, esetleg töltött cukkinivirággal: a mediterrán vidéken nagyon népszerű előétel, nem véletlenül! A virág ugyanúgy ehető, mint a termés, hasonlóan semleges ízű, így könnyen fűszerezhető és sokféleképpen ízesíthető.

Leggyakrabban tésztabundában sütik ki, legyen az egyszerű palacsintatészta vagy sörtészta, de a töltött verzió is népszerű, általában ricottát vagy fűszeres, citromos rizst töltenek a szirmok közé.

Az alábbi egy alaprecept, de könnyedén feldobhatod, a tésztába keverhetsz más ízesítőket is. A forró, frissen kisült virágokat pedig nagy szemű tengeri sóval érdemes megszórni, úgy lesz a legfinomabb!

Tésztabundában sült cukkinivirág

cukkinivirag-recept

Hozzávalók 16 darabhoz

  • 16 darab cukkinivirág
  • 40 g 00-s típusú liszt
  • 80 ml szóda
  • 1 db tojás
  • ízlés szerint
  • a sütéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinivirágok szárát távolítsuk el.

A lisztet, a szódát és a tojást keverjük össze, míg csomómentes masszát nem kapunk. Enyhén sózzuk.

Forrósítsunk annyi olajat egy serpenyőben, hogy kb. fél centi magasan álljon benne.

A cukkinivirágokat egyesével mártsuk a tésztába, hagyjuk, hogy a felesleg lecsöpögjön róluk. Tegyünk annyit a forró olajba, amennyi kényelmesen elfér, majd oldalanként 1-2 percig süssük, vagy míg aranybarna nem lesz.

Szedjük őket papírtörlővel bélelt tálcára, majd még melegen szórjuk meg egy kevés tengeri sóval. Rögtön kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon