Adalékmentes tésztaleves házilag – Nem feltétlenül egészségtelen
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Viszonylag olcsó, gyorsan elkészül és még laktat is? Biztos vagyok benne, hogy már mindenki evett legalább egyszer életében zacskós, úgynevezett tésztalevest.
Az instant tésztalevesnél kevés egyszerűbben elkészíthető étel létezik, csupán forró víz kell hozzá. Az egyszerűsége egyben a hátulütője is, hiszen gyakorlatilag a fél periódusos rendszer megtalálható benne. Ha tényleg, de tényleg nincs más megoldás, akkor egyszer-egyszer ehetünk ilyet, de egy kicsivel több munkával és időráfordítással ugyanezt az élményt érhetjük el.
Én szeretem a csípős ízt, így a házit is erősre készítem, de persze ez ízlés kérdése. Érdemes friss zöldségekből készíteni, de ha nincs kéznél, fagyasztott zöldségkeverék is megteszi. Ez most egy húsmentes változat, de természetesen remekül passzol hozzá a hús vagy akár tenger gyümölcsei.
Ahogy ezeket leírtam, eszembe jutott az öcsém, aki a húslevest eszi olyan mennyiségű tésztával, hogy gyakorlatilag cérnametéltet fogyaszt egy kevés levessel.
Tésztaleves
Hozzávalók 2 adaghoz
- 15 dekagramm brokkoli
- 2 szál sárgarépa
- 10 dekagramm zöldborsó
- 1 darab paradicsom
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 6 deciliter zöldségalaplé
- 10 dekagramm rizstészta
- 1 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál curry
- 1 kávéskanál kurkuma
- ízlés szerint chili
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra. Az olajat forrósítsuk fel, tegyük rá a hagymát, a fokhagymát, a csíkokra vágott sárgarépát, a zöldborsót és a brokkolit. Fedjük le, pároljuk pár percet. Szórjuk rá a fűszereket, keverjünk rajta egyet, majd öntsük fel az alaplével. Főzzük 10 percet, majd tegyük bele a rizstésztát, fedjük le, vegyük le a tűzről, hagyjuk állni pár percet, tegyük rá az összevágott paradicsomot és már ehetjük is.
Fotó: Getty Images