
Villámgyors tésztasaláta rohanós napokra: borsóval és sonkával gazdagítsd

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Így készül az indiai zöldségfasírt: cukkinis változatot mutatunk

A tavasz 6 legfinomabb spárgás receptje: a reggelin át a könnyű vacsoráig

Padlizsános mártogatós marokkói módra: a gazdag fűszerezés a lelke

Tavaszi zöldborsóleves házi galuskával: friss és könnyed ebéd

Tartalmas szendvics grillezett tofuval: a füstös aromának képtelenség ellenállni
Kezdő konyhatündérek is bátran elkészíthetik az ízletes fogást, garantált lesz a siker.
A tésztás ételek sokszínűek és nagyon finomak, melegen és hidegen is fogyaszthatók. Az már csak hab a tortán, hogy a bőséges receptkínálatban jócskán találni olyan gyors, egyszerű recepteket, amelyeket a főzéssel barátkozók is bátran elkészíthetnek.
Ha nehezen szakítasz időt a főzésre és olyankor nagy adagban szeretnél finomat készíteni, akkor ez a tésztasaláta a neked való. Pillanatok alatt elkészül, másnap is finom, a hűtőből kivéve még melegíteni sem kell, rögtön eheted. Ha két napra készítenéd, duplázd meg a receptben írt mennyiségeket, viszont azt nem árt észben tartani, hogy másnapra a tészta megszívja magát, nem lesz száraz, de jóval puhább lesz.
Tésztasaláta borsóval és sonkával

Hozzávalók 4 személyre
- 400 gramm tészta
- 2 teáskanál olívaolaj
- 150 gramm borsó (mirelit vagy konzerv)
- 1 merőkanál víz
- 150 gramm sonka
- 40 gramm vaj
- 100 milliliter főzőtejszín
- só és bors ízlés szerint
- 1 késhegynyi szerecsendió
- opcionális csemegeuborka
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
Az olajon pirítsuk meg a borsót, majd öntsük fel 1 merőkanál vízzel, melegítsük vele össze, tegyük félre.
A sonkát kockázzuk fel, vajon pirítsuk meg, utána öntsük rá a tejszínt és adjuk hozzá a fűszereket (só, bors, szerecsendió) a borsóval és a vízzel együtt.
Az elkészült szószt forgassuk egybe a tésztával.
Kínáljuk rögtön, melegen, de jól behűtve is isteni, utóbbi esetben érdemes bele csemegeuborkát karikázni.
Fotó: Getty Images