![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Villámgyors tésztasaláta rohanós napokra: borsóval és sonkával gazdagítsd
![zöldborsóstészta](https://kep.index.hu/1/0/3983/39836/398361/39836113_3039631_644edc3ec544c3d38ce44d0d8a8960e5_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Kezdő konyhatündérek is bátran elkészíthetik az ízletes fogást, garantált lesz a siker.
A tésztás ételek sokszínűek és nagyon finomak, melegen és hidegen is fogyaszthatók. Az már csak hab a tortán, hogy a bőséges receptkínálatban jócskán találni olyan gyors, egyszerű recepteket, amelyeket a főzéssel barátkozók is bátran elkészíthetnek.
Ha nehezen szakítasz időt a főzésre és olyankor nagy adagban szeretnél finomat készíteni, akkor ez a tésztasaláta a neked való. Pillanatok alatt elkészül, másnap is finom, a hűtőből kivéve még melegíteni sem kell, rögtön eheted. Ha két napra készítenéd, duplázd meg a receptben írt mennyiségeket, viszont azt nem árt észben tartani, hogy másnapra a tészta megszívja magát, nem lesz száraz, de jóval puhább lesz.
Tésztasaláta borsóval és sonkával
![saláta](https://kep.index.hu/1/0/3983/39836/398361/39836129_f34c8a3f972ef4362d6c7f451e7eceab_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 400 gramm tészta
- 2 teáskanál olívaolaj
- 150 gramm borsó (mirelit vagy konzerv)
- 1 merőkanál víz
- 150 gramm sonka
- 40 gramm vaj
- 100 milliliter főzőtejszín
- só és bors ízlés szerint
- 1 késhegynyi szerecsendió
- opcionális csemegeuborka
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
Az olajon pirítsuk meg a borsót, majd öntsük fel 1 merőkanál vízzel, melegítsük vele össze, tegyük félre.
A sonkát kockázzuk fel, vajon pirítsuk meg, utána öntsük rá a tejszínt és adjuk hozzá a fűszereket (só, bors, szerecsendió) a borsóval és a vízzel együtt.
Az elkészült szószt forgassuk egybe a tésztával.
Kínáljuk rögtön, melegen, de jól behűtve is isteni, utóbbi esetben érdemes bele csemegeuborkát karikázni.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!