Villámgyors tésztasaláta rohanós napokra: borsóval és sonkával gazdagítsd

zöldborsóstészta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kezdő konyhatündérek is bátran elkészíthetik az ízletes fogást, garantált lesz a siker.

A tésztás ételek sokszínűek és nagyon finomak, melegen és hidegen is fogyaszthatók. Az már csak hab a tortán, hogy a bőséges receptkínálatban jócskán találni olyan gyors, egyszerű recepteket, amelyeket a főzéssel barátkozók is bátran elkészíthetnek.

Ha nehezen szakítasz időt a főzésre és olyankor nagy adagban szeretnél finomat készíteni, akkor ez a tésztasaláta a neked való. Pillanatok alatt elkészül, másnap is finom, a hűtőből kivéve még melegíteni sem kell, rögtön eheted. Ha két napra készítenéd, duplázd meg a receptben írt mennyiségeket, viszont azt nem árt észben tartani, hogy másnapra a tészta megszívja magát, nem lesz száraz, de jóval puhább lesz.

Tésztasaláta borsóval és sonkával

saláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 gramm tészta
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 150 gramm borsó (mirelit vagy konzerv)
  • 1 merőkanál víz
  • 150 gramm sonka
  • 40 gramm vaj
  • 100 milliliter főzőtejszín
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • opcionális csemegeuborka
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

Az olajon pirítsuk meg a borsót, majd öntsük fel 1 merőkanál vízzel, melegítsük vele össze, tegyük félre.

A sonkát kockázzuk fel, vajon pirítsuk meg, utána öntsük rá a tejszínt és adjuk hozzá a fűszereket (só, bors, szerecsendió) a borsóval és a vízzel együtt.

Az elkészült szószt forgassuk egybe a tésztával.

Kínáljuk rögtön, melegen, de jól behűtve is isteni, utóbbi esetben érdemes bele csemegeuborkát karikázni.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük