Tavaszi tésztasaláta sok finom zöldséggel: az öntet is házi
A friss tavaszi zöldségek és a tészta találkozásából csak valami igazán jó dolog sülhet ki.
A tésztasaláta nagyon laktató étel, de érdemes fehérjében és rostban gazdag alapanyagokkal keverni, mert úgy kevésbé emeli meg a vércukrot. Ez a saláta alapvetően majonézes alapú, de érdemes lágyítani egy kevés görög joghurttal. Ne tejfölt keverj bele, hogy ne adj hozzá még pluszzsírt.
Ha nem is rajongsz a csirkemellért, ebben a receptben biztosan szeretni fogod, nem fogod száraznak érezni, átjárja a szósz. Az alapvetően puha hozzávalók mellé válassz roppanós zöldséget, például kaliforniai paprikát, már csak az élénk színe miatt is szeretni fogod. Ha mégis mellőznéd a majonézt a tésztasalátából, akkor válaszd a könnyedebb verziót sok-sok zöldséggel.
A csirkemellet kockázzuk fel, majd tegyük egy edénybe, öntsük fel vízzel, és főzzük 15 percig, míg puha nem lesz. Öntsük le róla a vizet, majd hagyjuk kihűlni.
Főzzük ki a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
A tojásokat is főzzük meg keménytojásnak, ezzel a módszerrel biztosan tökéletes lesz. Ha megfőtt, hideg víz alatt hűtsük ki, majd pucoljuk meg, és vágjuk tetszőleges nagyságú darabokra.
A paprikát kockázzuk fel.
Egy tálban keverjük össze az öntet hozzávalóit, a majonézt, a görög joghurtot, az ecetet (vagy a citromlevet), a mustárt, a sót és a borsot.
Az összes alapanyagot tegyük egy tálba, és óvatosan forgassuk össze az öntettel. Tegyük a hűtőbe 1 órára tálalás előtt.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
@sobors.hu