Könnyed tésztasaláta majonéz nélkül - Sok roppanós zöldséggel a legfinomabb
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ehető karácsonyi dekorációk: 7 kreatív ötlet, hogy lenyűgözd a vendégeket
Laktat, frissít és hamar készen van a tésztasaláta, amelyet ízlésed szerinti zöldségekkel dúsíthatsz, minél színesebbekkel, annál mutatósabb lesz.
Ha kicsit több tésztát főztél a kelleténél, a legjobb, ha minél hamarabb felhasználod. Ha nem szeretnéd melegíteni, készíts belőle tésztasalátát, amit hidegen és melegen is ehetsz.
A tésztát készítheted frissen is, ilyenkor érdemes megvárni, amíg teljesen kihűl. A legjobb a fusilli tészta, mert erre a fajtára tapad a legjobban a szósz, úgyhogy biztosan nem fogod száraznak érezni. A roppanós zöldségek nagyon jól állnak a tésztának, igyekezz minél frissebb és többféle idényzöldséget keverni hozzá. Készítheted görögösen, sajttal, de a lazac is jól áll neki.
Zöldséges tésztasaláta
Hozzávalók 4 adaghoz
Saláta:
- 450 gramm fusilli tészta
- 10 darab koktélparadicsom
- 120 gramm olívabogyó
- 1 darab kígyóuborka
- 120 gramm feta sajt
- 1 fej lilahagyma
Öntet:
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 darab citrom leve
- 0.5 kávéskanál oregánó (őrölt)
- 1 evőkanál vörösborecet
- 1 kávéskanál só
- 1 teáskanál mustár
- 0.5 kávéskanál bors
- 3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Készítsük el a salátaöntetet. A fokhagymát nyomjuk össze, majd egy zárható üvegben keverjük össze a citrom levével, az ecettel, az oregánóval, a mustárral, a sóval és a borssal. Öntsük hozzá az olajat, zárjuk le az üveget és addig rázzuk, amíg az öntet egynemű nem lesz.
A lilahagymát vágjuk apróra. Az öntet felét öntsük egy nagyobb tálba, tegyük bele az összevágott lilahagymát, forgassuk össze, majd tegyük félre.
A tésztát főzzük ki sós, lobogó vízben, szűrjük le és tegyük félre, hagyjuk kihűlni.
Amíg fő a tészta, a paradicsomokat vágjuk félbe, az uborkát vágjuk össze. A tésztát forgassuk bele az öntetbe, majd következhetnek a zöldségek és az olívabogyó is. A végén tegyük rá a felkockázott feta sajtot is. Tegyük hűtőbe tálalás előtt.
Fotó: Getty Images