Könnyed tésztasaláta majonéz nélkül - Sok roppanós zöldséggel a legfinomabb

tésztasaláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Laktat, frissít és hamar készen van a tésztasaláta, amelyet ízlésed szerinti zöldségekkel dúsíthatsz, minél színesebbekkel, annál mutatósabb lesz.

Ha kicsit több tésztát főztél a kelleténél, a legjobb, ha minél hamarabb felhasználod. Ha nem szeretnéd melegíteni, készíts belőle tésztasalátát, amit hidegen és melegen is ehetsz.

A tésztát készítheted frissen is, ilyenkor érdemes megvárni, amíg teljesen kihűl. A legjobb a fusilli tészta, mert erre a fajtára tapad a legjobban a szósz, úgyhogy biztosan nem fogod száraznak érezni. A roppanós zöldségek nagyon jól állnak a tésztának, igyekezz minél frissebb és többféle idényzöldséget keverni hozzá. Készítheted görögösen, sajttal, de a lazac is jól áll neki.

Zöldséges tésztasaláta

tésztasaláta recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

Saláta:

  • 450 gramm fusilli tészta
  • 10 darab koktélparadicsom
  • 120 gramm olívabogyó
  • 1 darab kígyóuborka
  • 120 gramm feta sajt
  • 1 fej lilahagyma

Öntet:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 darab citrom leve
  • 0.5 kávéskanál oregánó (őrölt)
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1 kávéskanál
  • 1 teáskanál mustár
  • 0.5 kávéskanál bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a salátaöntetet. A fokhagymát nyomjuk össze, majd egy zárható üvegben keverjük össze a citrom levével, az ecettel, az oregánóval, a mustárral, a sóval és a borssal. Öntsük hozzá az olajat, zárjuk le az üveget és addig rázzuk, amíg az öntet egynemű nem lesz. 

A lilahagymát vágjuk apróra. Az öntet felét öntsük egy nagyobb tálba, tegyük bele az összevágott lilahagymát, forgassuk össze, majd tegyük félre. 

A tésztát főzzük ki sós, lobogó vízben, szűrjük le és tegyük félre, hagyjuk kihűlni. 

Amíg fő a tészta, a paradicsomokat vágjuk félbe, az uborkát vágjuk össze. A tésztát forgassuk bele az öntetbe, majd következhetnek a zöldségek és az olívabogyó is. A végén tegyük rá a felkockázott feta sajtot is. Tegyük hűtőbe tálalás előtt.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük